Hoe banken en fauteuils de sfeer in je woonkamer kunnen beÔnvloeden

26 juni 2023 Bron: Bouw & Wonen
Hoe banken en fauteuils de sfeer in je woonkamer kunnen beÔnvloeden
Een bank of fauteuil is het pronkstuk van je woonkamer. Daarom is het kopen van een nieuwe bank niet zomaar een aankoop. Je wilt natuurlijk een comfortabele bank waar je heerlijk languit op kan ontspannen. Maar het oog wil ook wat, natuurlijk. En dan moet de bank ook nog eens passen in je interieur. Kortom, een belangrijke keuze die niet onderschat mag worden. In deze blog wordt de belangrijkste informatie gedeeld, zodat jij de perfecte bank of fauteuil kan kopen.

Blijf dicht bij je eigen stijl

De stijl en het ontwerp van de bank bepalen de gehele sfeer van je woonkamer. Iedereen heeft een eigen smaak en dat maakt het kiezen van een bank juist zo leuk. Je kan je eigen stijl verwerken in je bank en zo creŽer je jouw ideale sfeer in huis. Met de banken van Piet Klerkx heb je eindeloze mogelijkheden wat betreft stijl, materiaal, kleur en details. Ga je voor modern met een minimalistische bank? Of kies je voor een traditionele sfeer met een klassieke bank? De keuze is aan jou!

Ga jij voor een aardetint of juist een felle kleur?

Naast de stijl van de bank hebben de kleur en bekleding ook een grote impact op de sfeer in je woonkamer. Neutrale aardetinten zorgen voor een totaal andere sfeer dan felle kleuren. Allebei prachtig, maar afhankelijk van je persoonlijke smaak heb je natuurlijk je eigen voorkeur. Kies jij voor een kalme, natuurlijke sfeer met aardetinten of ga je voor een fleurige sfeer met felle kleuren? Denk ook na over wat voor soort bekleding je mooi vindt. Een leren bank zorgt voor een compleet andere sfeer dan een stoffen bank.

Voor welke opstelling kies jij?

De opties voor banken en fauteuils zijn eindeloos. Elk jaar opnieuw zien we nieuwe trends en ontwikkelingen die ons ervan overtuigen dat we het hele interieur weer op de schop moeten gooien. Je kan natuurlijk kiezen voor een tijdloze en comfortabele hoekbank. Dit is leuk te combineren met een fauteuil en biedt veel zitplekken voor grote gezelschappen. Daarnaast is het ook mogelijk om twee losse banken te kopen. Ook hierbij heb je veel opties. Ga je voor twee identieke banken of maak je het speels door twee verschillende banken te kiezen?

Zet de bank op de juiste plek voor de perfecte indeling van de woonkamer

Iets wat niet vergeten mag worden is de indeling van je woonkamer. Hier moet je strategisch over nadenken. Je moet denken aan de grootte van je woonkamer en de mogelijkheden die je hebt qua indeling. Soms zit je met bepaalde hoeken of rondingen die ervoor zorgen dat je creatief moet worden in je zoektocht naar de perfecte bank. Laat je niet uit het veld slaan als het in eerste instantie lastig lijkt om een bank te vinden voor jouw specifieke woonkamer. Er is meer mogelijk dan je denkt. Je kan altijd een showroom binnenlopen en vragen wat de mogelijkheden zijn.

Maak je woonkamer af met de juiste accessoires en decoratie

De bank of fauteuil is natuurlijk het kernpunt van de woonkamer. Wat vaak wordt vergeten is dat je echter nog veel meer kan doen met je bank. Denk bijvoorbeeld aan leuke, kleurrijke kussens om een gezellige sfeer te creŽren. Of kies voor een luxueuze plaid om de bank nog uitnodigender te maken. Ook hier heb je eindeloze opties. Pas je eigen stijl en visie toe om je woonkamer de gewenste sfeer te geven.

Maak een moodboard om al je inspiratie te bundelen

Het zoeken naar de perfecte bank of fauteuil kan nogal uitdagend zijn. Met zoveel opties en stijlen kun je nogal eens keuzestress krijgen. Dat is logisch. Een tip waar je wellicht iets mee kan: maak een moodboard. Zoek via Pinterest of Instagram naar woonkamers met een fijne sfeer en neem dit mee als je op zoek gaat naar je ideale bank. Hopelijk ben je met deze blog geholpen en maakt dit de zoektocht naar je nieuwe bank iets makkelijker. Veel succes met shoppen!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo