Vintage en tweedehands wordt steeds populairder in woningen

19 april 2023 Bron: Bouw & Wonen
Vintage en tweedehands wordt steeds populairder in woningen
Voor de aanschaf van tweedehands meubels is veel te zeggen. Zo is het in de eerste plaats een heel duurzame keuze die bijdraagt aan het verkleinen van je voetafdruk op de planeet. Daarnaast is een tweedehands meubelstuk vaak een uniek item. Een bank, fauteuil of dressoir als deze kom je niet zomaar tegen in de grote woonwinkels. Zo creŽer je een inrichting die ook echt bij jou past.

Tweedehands meubilair voor iedere woonstijl

Ben je voornemens om tweedehands meubilair te kopen? Dan is het belangrijk om vooraf voor jezelf te bepalen naar welke stijl je eigenlijk zoekt. Inspiratie opdoen is daarbij doorslaggevend. De website voor tweedehands design en kunst, Whoppah, leent zich daar bij uitstek voor. Vrijwel iedereen kan er, ongeacht zijn of haar woonstijl, wel iets vinden. Op deze website zoek je handig op type meubelstuk, of voer je specifieke zoektermen in om direct hetgeen te vinden waarnaar je op zoek bent.

Gelderland banken

Gaat jouw voorkeur uit naar een duurzame tweedehands bank van een gerenommeerde designer? Neem dan zeker eens een kijkje in de collectie Gelderland banken. Iedere bank wordt op ambachtelijke wijze vervaardigd, is voorzien van talrijke details en gaat lang mee. Bekende namen als Jan des Bouvrie en Henk Vos ontwierpen ooit voor Gelderland en hielpen het merk daarmee met het leggen van een stevige basis. Net als het ontwerp vindt ook de productie op Hollandse bodem plaats. Dit betekent dat de designers van A tot Z controle hebben over het gehele proces.

Een investering die in de toekomst nog meer waard kan worden

Een tweedehands Gelderland bank is weliswaar goedkoper dan de originele aanschafprijs, maar realiseer je dat een tweedehands meubelstuk niet per definitie voordelig is. Je betaalt immers nog altijd voor de kwaliteit van het product. En aangezien banken van dit kaliber ook na veelvuldig gebruik geenszins onderdoen voor een nieuw exemplaar, is een tweedehands designmeubel nog net zo goed een investering. Wist je dat het zelfs nog meer waard kan worden wanneer ook jij het weer jaren in je bezit hebt?

Je woonkamer verder personaliseren met kunst

Komt er een tweedehands bank als statement piece in jouw woonkamer te staan? Zet deze dan kracht bij met net zo unieke details. Ook kunst kopen> doe je bij Whoppah. Te denken valt aan een schilderij voor boven je bank, maar ook een beeld of sculptuur van uiteenlopende materialen kan een goede toevoeging zijn aan je woonkamer. Neem een kijkje in het brede assortiment en ontdek hoe jij jouw woonkamer kunt personaliseren.


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo