Kachels & open haarden

Een rustiek interieur creëren in huis

Een rustiek interieur creëren in huis
Een rustiek interieur associëren we vaak met een hut in het bos of een klein onderkomen op het platteland. We associëren het dus met natuur en om de natuur in huis te halen zijn er meer dingen nodig dan alleen wat planten en bloemen op de tafel neerzetten. Voor een rustiek interieur zijn er een aantal dingen die jouw huis tot een echt rustieke design woonkamer omtoveren. In dit artikel bespreken we een aantal elementen die jou helpen om het rustieke interieur te bereiken!

De open haard

In elk rustiek interieur is een open haard te vinden. Een open haard is namelijk het ultieme onderdeel in een woning waar je een rustieke uitstraling mee kunt krijgen. Natuurlijk zijn er ook open haarden die niet bijdragen aan een rustieke uitstraling, maar juist een modern tintje hebben. Een goed voorbeeld hiervan is een moderne gashaard. Voor een rustiek uiterlijk is echter een ouderwetse open haard, waarbij je houtblokken nodig hebt veel gepaster. Zo een open haard komt in verschillende vormen en maten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een open haard midden in de kamer of een openhaard die in de muur verwerkt is. Of je kan een openhaard net uit de muur laten steken, zodat je ook items op de open haard kan zetten. Er is veel keus als we het hebben over open haarden, zorg er daarom voor dat je genoeg research doet voor de open haard van jouw dromen.

Design meubels

Rustiek betekent niet dat je oude meubels en oude spullen in huis moet hebben. Integendeel, een rustieke woonkamer is nog steeds een design woonkamer. Zorg er daarom voor dat je goede meubels hebt. Rustieke meubels zijn vaak donker van kleur en hebben een vintage gevoel. Dat betekent niet dat ze vintage zijn. Tegenwoordig zijn er veel merken op de markt die meubels maken met een vintage look. Dit zorgt ervoor dat mensen die graag design woonkamers hebben ook een rustiek uiterlijk kunnen creëren in huis.

Accessoire

Voor de accessoire kan je wel eens bij de kringloopwinkel kijken. Een rustiek interieur speelt namelijk veel met vintage looks en in een kringloopwinkel vind je natuurlijk veel vintage dingen. Dat betekent niet dat je alles moet aanschaffen dat er rustiek uitziet. Let bij het aanschaffen van accessoire goed op de functie ervan. Een dierenkleed past namelijk mooi op de grond en een faux fur deken op de bank ook! Maar een aantal melk kannetjes die op de gashaard staan zijn natuurlijk net iets te kitch.