Muurbekleding

Vintage behang met de grootste webshop voor retro behang in Gent

Vintage behang met de grootste webshop voor retro behang in Gent
kamer met vintage behang gezellig maken, Vintage Wallpapers
Met vintage behang kan je elke kamer met een lange muur gezellig maken. Kies uit verschillende tijdsperiodes, van de roaring twenties tot de gekke jaren 80.

Wat is vintage behang?

Met ‘vintage behang’ wordt origineel behangpapier bedoeld uit de periode 1920 tot 1990. Dit is dus behangpapier wat tientallen jaren in ‘dead stocks’ verborgen zat, en dus een uniek tijdsdocument vormt uit vervlogen periodes. Echt origineel retro behangpapier is zeer gewild door bedrijven uit de creatieve en culturele sector zoals filmbedrijven, televisieproducenten, theatergezelschappen, fotografen…. maar ook hippe winkels, bars, restaurants… en particulieren die hun huis trendy willen opfleuren.

Nog populairder dan de typische 70’s ‘space age stijl’ is de meer tijdloze, immer klassevolle ‘Scandinavische stijl’. Op Pinterest worden de retro behangpapieren van Vintage Wallpapers druk opgepikt en gedeeld. Vintage is een term die wordt gebruikt voor decoratieve en gebruiksvoorwerpen, maar ook voor kunst, kleding en sieraden, die minimaal 10 tot 20 jaar oud zijn en maximaal 90 jaar oud. Vanaf 100 jaar wordt de term antiek gebruikt.

Vintage behang is dus steeds origineel, in tegenstelling tot retro behang. Bij retro behang gaat het om nieuwe productie die geïnspireerd is op vintage. Wil je een kamer met vintage behang gezellig maken, dat stel je hiermee een sterk statement. En de accessoires waarmee je je muur verder zal aankleden dien je dan ook perfect af te stemmen op de vintage sfeer die je behang uitstraalt.

Vintage behang, kamer met vintage behang gezellig maken, Vintage Wallpapers
kamer met vintage behang gezellig maken, Vintage Wallpapers

Waar vind je vintage behang?

Online, bij Vintage Wallpapers vind je uniek vintage behang dat niet langer wordt geproduceerd. Alle vintage behang is er origineel uit de periode tussen 1920 en de jaren 1980. Deze Gentse webshop is wereldwijd de grootste webwinkel voor vintage behang en heeft bv. al behoorlijk wat filmsets beleverd. Maar uiteraard is hun uitzonderlijke verzameling behang vooral bedoeld om woningen met een sprekend vintage accent een heel eigen stijl te geven.

Je kan bij Vintage Wallpapers behang uit 3 periodes vinden. Behang uit de jaren 1920 tot 1940, getypeerd door uitgesneden randen en decoratieve geometrische -of bloemenpatronen. Gecombineerd met licht reliëf, effen of half-vlak achtergronden.

Behang uit de periode 1950 / 1960 met typische platte, lineaire patronen en abstracte geometrische motieven. Versterkt met een explosie van felle kleuren en fascinerende Pop Art-ontwerpen. Dikwijls gelamineerd papier of vinyl behang en metaalachtige afwerkingen.

En behang uit de jaren 1970 en 1980, kleurrijk vintage behang vaak in een maximalistische stijl. Met bv. roze en groene kleuren waardoor je je zo in een aflevering van Miami Vice waant. Je kan bij Vintage Wallpapers handig selecteren op periode, kleur, type en stijl.

Welke kamer gezellig maken met vintage behang?

Wil je een kamer met vintage behang gezellig maken dan hoef je je niet te beperken tot de woonkamer. Ook in een slaapkamer, badkamer, keuken of inkomhal kan je het perfect gebruiken. Omdat het om origineel behangpapier gaat, zul je dikwijls slechts enkele rollen in voorraad vinden van één welbepaald type. Een kamer met vintage behang gezellig maken doe je dan door van één muur een accentmuur te maken.

Eerder dan door een hele kamer te behangen, zal vintage behang je accentmuur onmiddellijk een intrigerende en warme sfeer bieden. Heb je een oudere woning dan kan je met vintage behang precies aansluiten bij de periode waaruit je woning dateert. Stel je voor welke perspectieven één accentmuur dan biedt voor je woonkamer, badkamer of inkomhal.

Behangpapier is misschien niet voor iedereen weggelegd maar de typische patronen en stijlen in het aanbod van Vintage Wallpapers zien, zal je behoorlijk wat inspiratie verschaffen.

Vintage behang, kamer met vintage behang gezellig maken, Vintage Wallpapers
kamer met vintage behang gezellig maken, Vintage Wallpapers

Ga aan de slag met je vintage behang

Heb je een vintage behang gekozen en thuis laten leveren, dan zal je vermoedelijk merken dat vintage behang zwaarder is dan modern geproduceerd of retro behang. Stem het type behanglijm dat je gebruikt dan ook goed af op het gewicht van je behang. Eenmaal klaar met behangen dan kan je de muur verder gaan aankleden.

Een kamer met vintage behang gezellig maken, kan je door typische vintage accessoires te combineren uit de periode van je behang. Heb je een vrij brede kamer, dan kan je werken met een lage kast of dressoir die qua visuele uitstraling de lengte van je muur breekt en de sfeer van je behang versterkt. Je kan hiermee bovendien ook nog een loper of tapijt combineren voor je kast.

Een andere optie is te werken met 2 uit elkaar staande open boekenkasten die een luchtigere sfeer creëren. Tussen de 2 boekenkasten kan je een opvallend schilderij of kunstwerk centreren met eronder een mooie, grote kamerplant. En de boekenkasten kan je tenslotte nog verfraaien met kleurrijke objecten of accenten die de kleuren van je vintage behang herhalen.

Wil je een smalle kamer met een lange muur gezellig maken, opteer dan niet voor een lage kast. Hier zal je eerder moeten inzetten op het optimaliseren van de verticale ruimte van je muur. Bijvoorbeeld door een rij van schilderijen of andere wanddecoratie te voorzien. Ooghoogte is dan je primaire niveau waarbij je de onderste helft van je lange muur zoveel mogelijk open laat om de loopstroom niet te belemmeren.

Is die smalle kamer een inkomhal of gang, hou het dan vooral functioneel. Gebruik enkele vintage wand accenten, eventueel een spiegel en een laag tafeltje met een mooie kamerplant.

Je kan tenslotte ook een doorlopende kamer met een lange muur gezellig maken met een vintage behang. Wordt een deel van de ruimte ingenomen als eetkamer en een ander deel als salon, zorg dan voor wanddecoratie die het beste werken om elke ruimte te centreren. Zo kan je met kunst boven de bank werken en met een spiegel of een hanger boven een eetkamerkast. De tussenruimte kan je dan vrij laten of gebruiken voor een grote kamerplant, wat ademruimte biedt tussen de twee verschillende gebieden.

Wil jij ook een kamer gezellig maken met vintage behang? Inspireer je alvast dan op Vintage Wallpapers. Wil jij ook zo’n uniek behangpapier? Je kan Vintage Wallpapers online 24/7 bezoeken op www.vintagewallpapers.be.

Liever fysiek alle vintage behangpapieren vergelijken? Het magazijn van Vintage Wallpapers vind je in de Poortakkerstraat 1 in 9051 Gent (naast de IKEA), en is vrij te bezoeken elke tweede zondag van de maand of dagelijks op afspraak. Je kan Delphine bellen op +32 477 980 355 of mailen op info@vintagewallpapers.be