Decoratie

Tips om je interieur persoonlijk te maken

Tips om je interieur persoonlijk te maken
De basis van je interieur staat vaak snel. Het ziet er dan mooi uit, maar mist de persoonlijke touch nog. Door je interieur persoonlijker te maken, zal je interieur ook warmer aanvoelen en meer als een thuis. We gaan je tips geven hoe je je interieur persoonlijker kan maken.

Je eigen stijl

Het belangrijkste, maar ook direct lastigste is het creëren van een eigen stijl. Je kunt je eigen stijl creëren door verschillende items van verschillende stijlen zelf te mixen. Je hoeft bijvoorbeeld niet meteen een hele serie meubels aan te schaffen, omdat het makkelijk bij elkaar past. Door dit zelf te mixen en matchen maak je je eigen stijl. Zorg dat je dan bijvoorbeeld alle items en meubels kiest op basis van kleuren, vormen of texturen. Zo zorg je dat alles wel bij elkaar past, maar toch verschillend is. Door accessoires als een tapijt of kunst zoals muurcirkels in het interieur te passen maken het ook al sneller een geheel en ook een stuk persoonlijker.

Gebruik maken van foto´s

Foto´s mooi in je interieur verwerken is een van de makkelijkste dingen die je kunt doen. Foto´s van familie, vakantie of mooie herinneringen geven een woning direct een persoonlijk gevoel. Foto´s kun je op erg veel verschillende manieren in je interieur verwerken. Je kunt ze in lijstjes in een open kast of op een mooie wandplank neerzetten. Ook de favoriete foto´s op een schilderij al laten drukken of nog origineler: je kunt ook muurcirkels met eigen foto laten maken. Dit geeft je interieur een persoonlijke touch, maar ziet er ook nog eens mooi en stijlvol uit in het interieur.

Souvenirs en hobby’s

Naast foto’s zijn er ook genoeg andere dingen die je huis persoonlijk maken. Als je bijvoorbeeld van reizen houdt, is het een prachtig idee om mooie souvenirs te verzamelen en deze mooi in het interieur neer te zetten. Ook je hobby’s terug laten komen, geeft meteen een persoonlijke touch. Gek op lego? Zet je mooiste bouwwerken ten toon in een mooie open kast. Ben je muzikaal? Ook dit kun je stijlvol in je interieur terug laten komen door je mooiste gitaren aan de muur te hangen. Wanneer je zelf graag creatief bezig bent kan het ook leuk zijn om zelf wat dingen te maken voor in huis. Maak zelf een schilderij voor aan de muur of verf zelf een mooi tafeltje. Zo maak je op een creatieve manier je huis een stuk persoonlijker.

Ook interessant