Decoratie

5 ideeën voor een kleine make-over in jouw interieur

5 ideeën voor een kleine make-over in jouw interieur
De lente in het land? Dan kriebelt het standaard ook om je interieur nieuw leven in te blazen. Met enkele simpele stijlingrepen kan je meteen aan de slag. Decoratiespecialist Maisons du Monde reikt je vijf trendy ideeën aan voor een kleine make-over met veel voldoening! Want meer dan ooit willen we dichter bij de natuur leven en halen we inspiratie uit het leven rondom ons.

Trend 1: Leve landerijen

Door de groeiende belangstelling voor natuur en platteland duiken er binnenshuis steeds meer organische vormen en kleuren op. Denk aan zwevende golven, vloeiende lijnen en zachte contouren voor een natuurlijk evenwicht in je interieur. Maisons du Monde brengt een ode aan levendige landerijen en geeft het buitenleven zelfs een poëtisch tintje mee, met lichte kleurpaletten, decoratieve stoffen en gelaagde texturen.

5 ideeën voor een kleine make-over@home

Trend 2: Ga voor grafisch

Geen betere manier om het voorjaar in huis te halen dan met kleur! Maisons du Monde speelt met stimulerende kleuren en geeft haar decoratieve collecties zo extra dynamiek. Het palet is geïnspireerd op de aantrekkingskracht van de natuur: krachtige kleuren zoals rood en koningsblauw zorgen voor een moderne touch, terwijl felle pastels verrassen met hun energie. Ook patronen zijn alom van de partij, waarbij strepen en ruiten nog grafischer worden in opvallende kleuren.

5 ideeën voor een kleine make-over@home

Trend 3: Speel met sculpturen

Eenvoud is essentieel om rust in een ruimte te brengen. Maisons du Monde brengt zuivere vormen, strakke lijnen en primaire kleuren harmonisch samen. Zonder saai te worden, want gewaagde patronen en gedurfde kleuraccenten brengen instant speelsheid in een sober interieur. Zet gerust enkele blikvangers in de kijker, zoals een sokkeltafel die dienst kan doen als kruk of een reeks handgeschilderde vazen in aardewerk. Ook etnische details en sculpturale souvenirs brengen verrassing in huis, zonder de rust te verstoren.

5 ideeën voor een kleine make-over@home

Trend 4: Vier het vakmanschap

Natuurlijke materialen brengen niet alleen warmte en sfeer in huis, ze hebben ook een positief effect op ons welzijn. Maisons du Monde viert vakmanschap voluit met nieuwe vlecht- en weeftechnieken, natuurlijke vezels en duurzame houtsoorten. Exotische prints zijn nog altijd aanwezig, maar krijgen een chiquere look mee, onder meer via borduursels. Neutrale en aardse tinten zoals zacht beige en notenbruin kleuren alle subtiele evocaties van de natuur eigentijds.

5 ideeën voor een kleine make-over@home

Trend 5: Mix materialen

Klassieke materialen uit vervlogen tijden? Maisons du Monde zet ze slim om tot vintage glamour! Meer dan ooit is een mix van materialen in, zeker om je interieur een persoonlijke uitstraling te geven. In haar voorjaarscollecties combineert Maisons du Monde hout, al dan niet bewerkt, en natuurlijke vezels met terracotta en keramiek. Daarbij zorgen ruwere materialen en gezandstraalde afwerkingen voor een spannend contrast. Ideaal om je eigen verhaal te vertellen en een ruimte karakter te geven.

5 ideeën voor een kleine make-over@home

Ook interessant