Interieur

Kantoor aan huis inrichten? Complete focus met deze tips!

Kantoor aan huis inrichten? Complete focus met deze tips!
Hoewel we nu in 2024 eigenlijk weer helemaal terug zijn qua op kantoor werken als eerst, is het vanuit huis werken nog steeds hartstikke populair. En dan is het natuurlijk wel zo fijn om een plek thuis te hebben waar je rustig aan de slag kan zonder gestoord te worden door kinderen, partner of gewoon mensen op straat. Of je nu een aparte kamer hebt of gewoon aan de keukentafel zit, wij hebben 3 gouden tips voor je waarmee je perfect een kantoor aan huis kunt inrichten.

Helemaal op je plek

Heb je een lege ruimte over thuis, dan is dat natuurlijk perfect, maar je kunt ook gemakkelijk een deel van je woonkamer of zelfs slaapkamer transformeren in een goede kantoorruimte. Door een scheiding te maken kun je meerdere losse ruimtes creëren. Denk hierbij aan een stuk gordijn of een scheidingsscherm. Pak iets met wieltjes en maakt in een handomdraai een kantoor aan huis in je woonkamer of garage.

Alles op zijn plek

Je meubilair hoeft echt niet het nieuwste van het nieuwste te zijn, maar een comfortabele stoel om tenminste zonder rugklachten de dag door te komen is wel zo fijn. Zeker als je niet heel vaak thuiswerkt is het zeker niet nodig om heel veel te investeren in meubels. In plaats daarvan kun je veel beter investeren in de echte must-have items zoals een goed beeldscherm, Epson printer of wifi boosters. Niets is vervelender dan je tijd verspillen met een ladende website.

Ben je wel van plan om vaker thuis te werken? Denk dan ook eens aan een sta-zit bureau die je gemakkelijk kan verstellen in de hoogte. Hierdoor kun je niet alleen zittend werken, maar tussendoor ook eens een keer gaan staan, wat ook nog eens goed is voor je gezondheid. Want laten we eerlijk zijn, 8 uur lang zitten op een dag is niet bepaald goed voor je. En zekers niet onbelangrijks, zorg dat je genoeg kantoorartikelen hebt zoals pennen, schriften, notitieblokken en meer. Natuurlijk is wat sfeer ook altijd fijn, dus wees niet bang om een paar planten te kopen nep of echt.

Een plek vol licht

Wist je dat je van daglicht meer energie krijgt? Maak jezelf het werken dan ook een stuk prettiger door te kiezen voor een plek waar veel natuurlijk licht naar binnen kan komen. Is dit niet echt mogelijk of werk je vooral in de avonden? Dan is een investering in goede verlichting een echte must have.

Ook interessant