Interieur

Aan de slag met het interieur van een kantoorpand

Aan de slag met het interieur van een kantoorpand
Sta je voor de uitdaging om een kantoorpand in te richten? Het kan lastig zijn om voor een sfeervol interieur te zorgen in dergelijke grote, vaak hele vierkante ruimtes. Waar men voorheen een eigen kantoor had, wordt tegenwoordig steeds vaker met zogenaamde kantoortuinen gewerkt. Kortweg gaat het om een grote open ruimte met daarin tientallen bureaus, zonder vaste gebruiker; het flexwerken van 2023. Dat flexwerken de voorkeur krijgt is niet gek, daar werkenden dit een steeds groter deel van de tijd vanuit huis doen. In dit artikel vind je inspiratie voor het inrichten van een kantoorpand.

Inventariseer de wensen van de gebruikers van het pand

Een goede eerste stap in het inrichten van een kantoorpand is het ophalen van de wensen van gebruikers. Hangen ze hun jas normaliter over een bureaustoel, of wensen ze een kapstok? Vinden ze het prettig om waardevolle spullen aan het begin van de dag in lockerskunnen bewaren, of leggen ze deze bij hun werkplek neer? Laat men medewerkers aan het bureau eten, of is het slim om voor een koffie- en lunchplek te zorgen? Enzovoorts.

Tip: zoek ook online eens naar inspiratie voor de inrichting van een kantoor- en bedrijfspand. Er zijn verschillende blogs waarop interieurstylisten foto’s van de door hen ingerichte ruimtes delen, of doe inspiratie op bij een winkel als Ghalalke kleuren combineren ze? Wat zijn geschikte materialen voor een kantoorpand?

Kantoorpanden zijn tegenwoordig meer dan een plek om te werken

Steeds vaker verandert een kantoorpand in een sociale ontmoetingsplek. Wanneer iemand zich langdurig op een taak wil kunnen concentreren doet men dit vanuit huis; het kantoor wordt gebruikt voor gezamenlijke vergaderingen en bijvoorbeeld brainstormsessies. Het is belangrijk om dit mee te nemen in het samenstellen van het interieur. Creëer op de werkvloer verschillende hoekjes met meerdere banken of bureaustoelen. Probeer deze hoekjes van de rest van de werkvloer af te scheiden door bijvoorbeeld slim gebruik te maken van plantenbakken met hoge planten, van geluidswerende panelen, enzovoorts.

Zorg voor plekken waar medewerkers zich kunnen ontspannen

Voortbordurend op het gegeven dat een kantoorpand meer is dan een plek om te werken, loont het om ruimtes te creëren waar medewerkers zich kunnen ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een klein hok met een tafeltennis- of tafelvoetbaltafel. Het kan heel prettig zijn om de aandacht even van het werk af te leiden door een potje tafeltennis te spelen met een collega. Daarbij is het goed voor de vitaliteit, in de breedste zin van het woord, van medewerkers!

Ook interessant