Welke lockers zijn het meest geschikt voor een kantoorpand?

21 december 2021 Bron: Bouw & Wonen
Welke lockers zijn het meest geschikt voor een kantoorpand?
Waar berg jij je spullen op als je op je werk aankomt? Precies, waarschijnlijk ergens rondom je werkplek. Wil jij je waardevolle spullen niet liever veilig opslaan in lockers? Hoewel je je collegaís waarschijnlijk gewoon kunt vertrouwen, zijn er toch spullen die je liever achter slot en grendel bewaart. Lees hier meer over verschillende lockers voor kantoorpanden.

Zwarte lockers: praktisch ťn stijlvol

Als je aan lockers denkt, denk je misschien snel aan opbergkasten die je op scholen of bij sportscholen ziet. Inderdaad, deze zijn vaak niet heel stijlvol en passen daarom niet altijd goed in een interieur. Toch is er de laatste jaren moeite gedaan om ook lockers stijlvol te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld strakke, zwarte lockers. Een zwarte lockerkast past mooi in kantoorpanden, maar ook bij recepties en garderobes.

Een bijkomend voordeel van een locker op je werk: je hoeft niet dagelijks al je spullen heen en weer te slepen. Scheelt je weer tillen. Deze lockers hebben cilindersloten, maar zijn vaak ook verkrijgbaar met mechanische cijfersloten, een pincode of elektronische RFID sloten. Voor iedere werkplek is er dus wel een passende locker te vinden.

De klassieke metalen lockerkasten

Dit zijn de metalen lockerkasten waar we het net over hadden, die je waarschijnlijk nog wel kent van scholen en sportscholen. Uiteraard zijn deze ook geschikt voor in kantoorpanden. De kleur kun je vaak zelf uitkiezen, dus je kunt het volledig passend maken in ieder interieur. Nog een voordeel: ze zijn op maat te maken, dus je kunt zelf bepalen wat je wel of niet nodig hebt. Hoeveel vakken wil je, welke kleur en hoe groot moeten de lockers zijn? Dat is helemaal aan jou.

Stijlvolle houten lockers

Als je toch op zoek bent naar wat stijlvollere lockers, dan zijn (naast zwarte lockers) houten lockers ook zeer stijlvol. Vooral in kantoorpanden is dit een praktische ťn stijlvolle toevoeging. Niet het gevoel alsof je in een school of in een sportschool staat. Heb je zelf een voorkeur voor een bepaalde structuur of kleur? Ook bij dit soort lockers kun je vaak zelf volledig kiezen hoe ze eruit komen te zien.

Je kunt houten lockers compleet maken door er een zelfgekozen slot op te laten monteren. Heb jij het liefst een cilinderslot, of juist een pincodeslot of een RFID-locker? Welk slot je ook wil, ze kunnen (bijna) allemaal gemonteerd worden op lockers. Dus, welke lockers ga jij aanbevelen op je werk?

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo