5 tips om je printer weg te werken in je interieur

Bron: Bouw & Wonen
5 tips om je printer weg te werken in je interieur
Een printer is super handig, maar niet altijd even mooi. Zeker in je thuiskantoor kan het fijn zijn als de printer een weinig opvallend plekje krijgt. Tegelijk moet de printer wel goed bereikbaar zijn, zeker als je regelmatig print. Werk jij voorlopig thuis en vraag jij je af waar je je printer het beste kunt zetten? Dit zijn 5 voorbeelden hoe je je printer kan wegwerken in je interieur.

1. Deel van het meubilair

Een printer staat vaak op het bureau. Dat neemt echter niet alleen ruimte in, maar maakt het bureau ook minder netjes en opgeruimd. Wil jij je printer wel in het zicht laten, maar niet pontificaal op het bureau zetten? Dan kies je ervoor om de printer op een wat lager kastje naast het bureau te zetten. Dan kun je hem gebruiken wanneer je wilt maar staat hij toch iets minder opvallend in het zicht. Wil je een mooie eenheid maken in je kantoor, dan gebruik je hiervoor een kastje dat goed past bij het bureau of er zelfs aan vast zit.

2. Printer in de hoek

Je kunt je printer bij het bureau betrekken, maar dat hoeft niet. Je kunt er ook voor kiezen om een apart plekje ervoor te maken. Deze printer staat bijvoorbeeld keurig in de hoek. Dat haalt hem uit het algemene beeld, maar houdt hem toch zichtbaar aanwezig. Zo ziet het kantoor er netjes uit, terwijl de printer toch een mooi plekje heeft. Voordeel van een ladekastje is dat je daar ook meteen de toners en je printerpapier in kunt opbergen. Zo maak je een handig hoekje waar je allerlei kleine zaken kunt opbergen zonder dat het storend is.

5 tips om je printer weg te werken in je interieur

3. Stijlvolle printer

Er is nog een andere optie. Je kunt ook gewoon een printer kopen die er heel mooi uitziet. Dan is het helemaal niet vervelend dat hij in het zicht staat! In dit geval staat de printer zelfs midden in de woonkamer zonder dat dit storend is. Een design printer is vaak wel wat duurder, maar dat is het dan ook waard. Bovendien horen bij een duurdere printer meestal goedkopere cartridges. Het is verstandig om hier altijd rekening mee te houden bij de aanschaf van een printer. Het kopen van een printer gebeurt eenmalig, terwijl de aanschaf van toners telkens terugkomt. Een printer met goedkopere toners kan op de lange termijn dus heel wat geld besparen.

5 tips om je printer weg te werken in je interieur

4. Printer in een kastje opbergen

Een kleinere printer is vrij eenvoudig in een kast weg te bergen. In dit thuiskantoor staat de printer keurig in de grijze kast. Achter het kastdeurtje zie je hem niet. Een nadeel hiervan is wel dat je de printer telkens als je wilt printen uit de kast moet halen. Dit is dus een mooie oplossing om de printer weg te werken, maar alleen als je niet zo vaak hoeft te printen. In een kleine kast is meestal niet voldoende ruimte om de printer gebruiksklaar weg te zetten. Als je dan wilt printen moet je eerst de printer tevoorschijn halen en klaarmaken voordat je kunt printen. Vind je dat vervelend, dan is tip 5 beter geschikt voor jou.

5 tips om je printer weg te werken in je interieur

5. De printer in een grote kast opbergen

In dit thuiskantoor staat een grote gesloten kast. De ideale plek om een printer op te bergen. In dit geval is er ook voldoende ruimte om de printer gebruiksklaar neer te zetten. Je hoeft alleen maar de deur open te doen en je kunt meteen printen. Het is natuurlijk het handigst om een draadloze printer te gebruiken. Dan hoef je ook niet allerlei draden door de kast heen te trekken. Een printer wegwerken in een grote kast is erg praktisch als je de printer niet in het zicht wilt hebben en toch regelmatig moet printen. Het helpt bij het creŽeren van een mooie opgeruimde woning.

5 tips om je printer weg te werken in je interieur
Een printer wil je meestal wel wegwerken in je interieur. Dat kan op verschillende manieren. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk om de printer weg te werken terwijl hij toch nog in het zicht staat. Maar je kunt er ook voor kiezen om de printer helemaal onzichtbaar te maken. Het is maar net wat je zelf het mooiste vindt. Wat vind jij de mooiste optie voor jouw printer?

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo