Meubelen

Hoe creëer je een eigen thuiskantoor en wat heb je hiervoor nodig?

Hoe creëer je een eigen thuiskantoor en wat heb je hiervoor nodig?
Als samenleving moeten we wennen aan de gedachte, dat onze werkzaamheden voortaan grotendeels thuis zullen worden uitgevoerd. De komende maanden betekent een kantoorbaan niets meer dan een baan achter het bureau in je eigen woning! Reden genoeg om na te denken over de manier waarop je een thuiskantoor vorm kunt geven. Kies je voor het herindelen van een bestaande ruimte van je woning, of laat je een extra kamer aan het huis bouwen?

Ruimtes opsplitsen

Het herindelen van een ruimte kan interessant zijn, wanneer je momenteel een grote slaapkamer hebt. Splits de slaapkamer op in twee losse kamers, zodat je naast de slaapkamer ook een werkkamer creëert. Voor het plaatsen van een simpele tussenmuur heb je vaak geen professionele hulp nodig. Dit hoeft niet per se met een slaapkamer te gebeuren, elke grote ruimte kan opgesplitst worden.

Een kantoor aan je woning bouwen

Naast de mogelijkheid om een grote ruimte op te splitsen in twee kleinere kamers, kun je een kantoor aan je woning bouwen. Waarom ook niet! Dit klinkt misschien meteen heel extreem, maar waarschijnlijk zijn er veel mensen waarbij het thuiswerken zo goed bevalt dat ze dit ook na de corona-maatregelen vaker willen doen. Vind je dit toch wat te veel van het goede? Misschien kun je dan van de schuur of garage een leuke werkruimte maken!

Interieur voor een thuiskantoor

Op het moment dat je een geschikte ruimte gecreëerd hebt voor het thuiskantoor, kun je deze verder inrichten. Er zijn een aantal zaken die hierin niet mogen ontbreken, namelijk een bureaustoel, een bureau, meerdere archiefkasten en een goede lamp. Mocht je veel op een laptop werken, dan is ook een laptopstandaard in combinatie met een losse muis en een los toetsenbord aan te raden. Een ergonomische manier van werken is essentieel om lichamelijke klachten te voorkomen.

Bureaustoelen en bureaus online bestellen

Het kan lastig zijn om in de huidige tijd naar een woonwinkel te gaan. Gelukkig kun je bureaustoelen en bureaus heel eenvoudig online bestellen! Zo hoef je de deur niet uit, maar ben je wel verzekerd van kwalitatief goede meubels. Het is zowel bij een bureaustoel als bij het bureau belangrijk, dat je deze in hoogte kunt verstellen. Door je knieën in een hoek van negentig graden onder het bureaublad te plaatsen, voorkom je lichaamsklachten.

Ook interessant