Interieur

Doordacht lichtplan noodzakelijk voor inspirerend flexwerken

Doordacht lichtplan noodzakelijk voor inspirerend flexwerken
De meeste mensen werken in bijzonder slechte omstandigheden. Flikkerende tl-verlichting, verblindende of net te donkere lampen, een scherm waar je amper iets op kunt zien, slechte akoestiek ... Je zou van minder hoofdpijn krijgen. Steve Symons wou het anders aanpakken toen hij — met oog op het groeiende ondernemerschap — HAVN CoWork opende. Die coworking space, gelegen op de vijfde verdieping van de tunnelbuilding aan de Antwerpse Ankerrui, biedt verschillende open offices en multifunctionele ruimtes, maar ook kleine private offices en meetingrooms.

Even vooruitstrevend als het project moest ook de inrichting zijn. Voor de verlichting werkte HAVN daarom samen met Modular Lighting Instruments uit Roeselare. Dat merk staat bekend om zijn high-end architecturale verlichting, waarbij techniek en een verbluffend design hand in hand gaan.

Gepaste verlichting op kantoor en in de zithoek

Coworking spaces bieden je de kans je krachten te bundelen met collega-ondernemers en met hen in interactie te gaan. Een professionele werkplek dus, waar je je toch thuis voelt dankzij de gezellige inrichting en de lekkere koffie. Ook in HAVN CoWork heerst een huiselijke sfeer die aanzet tot vlotter werken.

De verlichting van Modular Lighting Instruments benadrukt die gemoedelijke officebeleving van HAVN, waar de armaturen zowel functioneel als architecturaal verrijkend moesten zijn.

“De voorbije jaren zetten we met succes in op goede kantoorverlichting”, zegt Koen Steens van Modular Lighting Instruments. “Die moet straf genoeg zijn, maar mag niet verblinden. Twee van onze nieuwste armaturen, die je ook in dit project ontdekt, zijn daar voorbeelden van. Vaeder, ondertussen al verschillende keren bekroond om zijn design en efficiëntie, heeft een bijzondere honingraatstructuur en een dunne, matte diffuser van polycarbonaat waardoor je niet verblind raakt. Drupl pakt het nog anders aan. Zijn bijzondere lenzen verspreiden het licht zoals wanneer het door regendruppels valt.”

In de ontspanningszones koos Modular Lighting Instruments voor armaturen die vaak in woonhuizen worden toegepast. Médard bijvoorbeeld, een spot met een amorfe vormgeving die gebaseerd is op een wandelende tak, of Trapz, een van Modulars populairste wand- en sfeerverlichtingstoestellen.

Een andere voorwaarde was een kleine ecologische voetafdruk. Alle armaturen in het project zijn uitgerust met hoogwaardige leds, die aanzienlijk minder energie verbruiken en toch efficiënter licht verspreiden dan traditionele gloei-, spaar- en tl-lampen.

Doordacht lichtplan noodzakelijk voor inspirerend flexwerken

Flexdesk, showroom en netwerkplek voor Modular Antwerpen

Modular Lighting Instruments gelooft sterk in de nieuwe flexwerkcommunity. Dat bewijst het merk door van de coworking space de thuishaven te maken van de salesverantwoordelijken voor Antwerpen.

Koen Steens: “Roeselare ligt niet bij de deur. Meestal zijn onze salesverantwoordelijken op de baan in de provincie die ze toegewezen kregen. Hun kantoorwerk kunnen ze nu vanuit HAVN CoWork doen. Ze krijgen er ook de kans te werken tussen interessante mensen, en hebben meteen ook een showroom van onze producten ter beschikking. Heel motiverend en efficiënt, want zo kunnen onze salesverantwoordelijken lokaal afspreken met architecten en hen meteen tonen hoe je onze producten toepast in een office of hospitality gerelateerd project.”

Daarnaast gelooft Modular Lighting Instruments sterk in netwerken. Ook daar is deze plek ideaal voor. “We willen hier regelmatig events met architecten organiseren, of studiedagen met onze dealers. Wie onze verlichting in een reële context wil ontdekken, kan dat nu dus ook in Antwerpen doen”, besluit Koen.

Ook interessant