Verlichting

Modular opent nieuwe hotspot in Zwitserland

Modular opent nieuwe hotspot in Zwitserland
Modular Lighting Instruments introduceert in zijn Zwitserse kantoor een nieuwe showroom. Op de negende verdieping ontdekken architecten en lichtplanners de nieuwste lichtoplossingen van de Belgische pionier in high-end en architecturale verlichting terwijl ze genieten van een schitterend uitzicht over Zürich.

Modular Lighting Instruments is al sinds 2004 aanwezig in Zwitserland. “De Zwitserse markt is belangrijk voor ons. De lokale salesorganisatie liet er de voorbije jaren een mooie groei optekenen”, zegt Bart Maeyens, general manager Modular Lighting Instruments. “Met de nieuwe kantoren en de nieuwe showroom hopen we uiteraard op een verdere uitbreiding.” Het merk heeft ondertussen negen showrooms wereldwijd en meer dan tachtig verdelers. Recent opende het merk nog een showroom in Soho, New York. Daarnaast werkt Modular voort aan de ontwikkeling van activiteiten in Azië.

“De verhuizing van de kelder naar de negende verdieping kan alleen maar een goed teken zijn", vindt Pierre Moret, country manager Zwitserland. “We kunnen niet meer hoger of we zitten in de hemel. Zowel de nieuwe kantoren voor onze medewerkers als de nieuwe showroom zullen inspirerend werken voor onze klanten. Dat zal zich weerspiegelen in onze werkwijze en leidt hopelijk tot enkele geweldige referentieprojecten.”

Modular opent nieuwe hotspot in Zwitserland

Showroom en kantoor in één

De nieuwe kantoren en showroom zijn van de hand van de Belgische architecten Archiv. Ze verdeelden de ruimte op in verschillende zones. De kantoren van de medewerkers bevinden zich rechts aan de ramen; de overige vierkante meters vormen de showroom. Die toonruimte kreeg in het midden een zitplek en rechts een kantoor/meetingroom. Via een inspirerende rondgang ontdek je er de nieuwste armaturen van Modular Lighting Instruments.

Spel van licht en donker

“De structuur van de showroom werkt als een filter. Ze verdeelt de ruimtes zonder ze in te kapselen. Tegelijk werkt ze als verloop tussen licht en donker", zeggen Ralf Van der Donck en Carmen Cattoir van Archiv over hun nieuwe project. "Tussen de parallelle muren blijft circulatie mogelijk, waardoor je je nooit opgesloten voelt. Het plafond omkadert de armaturen op een juiste schaal brengt ze zo in verhouding. Dat gebeurt via hoge en lage zones. Op die manier zetten we de individualiteit en de identiteit van de armaturen in de verf en nemen we de bezoeker mee in hun verhaal . De volle muren zorgen ten slotte voor ritme en intervallen. De doorzichtige vormen dan weer een visuele filter die de ruimte definieert.”

Ook interessant