Verlichting

De wandelende tak als inspiratie voor een lichtbron

De wandelende tak als inspiratie voor een lichtbron
Médard is met zijn eigenzinnige uiterlijk een buitenbeentje voor Modular. Zijn eigenwijsheid maakt van de lamp meteen ook een nieuwe blikvanger voor het merk. De eerste samenwerking met het Nederlandse bureau Bleijh leidde tot een uiterst functionele armatuur. “De ideale bureaulamp voor elke architectuurliefhebber”, vertelt ontwerper Basten Leijh. De tafellamp was het vertrekpunt om een uiterst performante spot te creëren die als een nieuwsgierig aagje de ruimte observeert. De spot op track en de plafondversie staan borg voor het typische architecturale verlichtingsportfolio dat Modular aanbiedt.

Médard is één en al persoonlijkheid. Zijn lichthuis is een afgeronde cilinder die balanceert op een knap stel organische poten, geïnspireerd op de wandelende tak. Door zijn zachte vormen heeft de lamp een uiterst aaibaar karakter. De willekeur van de poten zorgt dan weer voor een joviaal kantje.

Overal te vriend

Met zijn kantelbare lichthuis en makkelijk verplaatsbare armatuur zet Médard eender wat in de spotlight. Naast de tafellamp is er ook een trackversie die je boven de tafel kunt doen schommelen. De armatuur is ook verkrijgbaar als opbouwversie voor wand of plafond. De tafellamp heeft een retrofit-ledlamp en de spots worden geleverd met een ledmodule. Functioneel bij de meest gangbare taken of net de gepaste sfeermaker wanneer het tijd is om te ontspannen.

Specificaties

Médard van Modular
  • Kleuren: zwart en wit.
  • Geschikt als: tafellamp, opbouw wand- of plafondarmatuur, op track.
  • Lichtbron: led en retrofit-led. Médard Track/Ceiling 1200 lm, Médard tafellamp 500 lm
  • Energieverbruik: Médard Track/Ceiling
  • 11 W, Médard floor 5,5 W.
  • Versies: niet dimbaar.
  • Richtprijs België opbouw € 316 incl. btw, tafellamp € 359 incl. btw.

Ook interessant