Verlichting

Lichtboek als buitenleesvoer

Lichtboek als buitenleesvoer
Portfolio is een buitenarmatuur met de look van een abstract lichtboek. De lamp, geïnspireerd op standaardpapierformaten en strak gesneden bladzijden, zorgt voor een inspirerend architecturaal licht in elke buitenomgeving. Een ontwerp in samenwerking met de gerenommeerde Belgische architect Luc Binst van Crepain Binst Architecture.

Lichtgevend A4

“Portfolio is de outdoormodulor voor Modular”, vertelt Binst. “Om je architecturale kennis even op te frissen: een modulor is een architectonisch systeem dat gebruik maakt van de gulden snede. De twee formaten waarin de lamp verkrijgbaar is, zijn geïnspireerd op de meest courante papiermaten. Portfolio 0.1 heeft de grootte van een A4-blad, Portfolio 0.2 klemt het A4 hoger vast en doet het zo op een boek in een strakke kaft lijken.”

Architecturale eenvoud

Portfolio is een lichtgevend boek Portfolio is een lichtgevend boek voor op een harde ondergrond en bakent zo een onbeschreven lichtpad af. Eenvoudig gezegd bestaan de armaturen uit twee aluminium structuren met een polycarbonaat ertussen. Doordat het polycarbonaat nergens onderbroken wordt, krijg je rondom een zacht en zuinig ledlichtschijnsel. Door de precieze verhoudingen, gedetailleerde afwerking en strak afgelijnde vorm staat Portfolio als geheel op het scherp van de snee.

Specificaties Kleuren

  • Witte of zwarte structuur
  • Geschikt als: buitenverlichting op harde ondergrond
  • Lichtbron: ledverlichting < 500 lm met warm wit licht (3.000 K). versies: niet dimbaar
  • Afmetingen: hoogte Portfolio 0.1: 279 mm, Portfolio 0.2: 717 mm; dikte: 44 mm.
  • Energieverbruik: 8 watt.

Ook interessant