Algemeen

Duurzame led-lampen zijn ook nuttig voor bewakingscamera's

Duurzame led-buitenverlichting is niet alleen beter voor het milieu maar levert tevens een betere kwaliteit van de beveiligingsbeelden op. Dat blijkt uit onderzoek van Imtech Security Solutions.
Harald Kuhn, productmanager Security bij Imtech, verklaart dat op parkeerplaats P40 bij Schiphol armaturen met natriumlampen (70 Watt) zijn opgehangen. Aan de linkerkant zijn Lumis-led lampen opgehangen met een vermogen van 36 Watt. Het licht dat een persoon in beide delen ervaart is vergelijkbaar. Tevens is een Peelco Spectra IV-camera aangesloten op een TFT-kleurenscherm. Het blijkt dat de beelden van het linkerdeel veel scherper contrast bieden. De kleuren kunnen beter van elkaar worden onderscheiden. Bij lichtbronnen gebaseerd op natrium is kleurherkenning op beelden van beveiligingscamera`s soms problematisch. De roodtinten zien er flets uit en groen is vaak niet als zodanig te herkennen.

De Lumis-LED Ecowhite levert meer kleurinformatie aan de beeldsensor van de camera`s. Tevens komt de lichtfrequentie van de Lumis-Led beter overeen met de lichtgevoeligheid van de beeldsensor. Een goede kleurherkenning kan een cruciale factor zijn bij het verspreiden van signalementen.

Gebaseerd op: Beveiliging
Build for Life