Interieur

Geef je thuiskantoor een nieuwe look

Geef je thuiskantoor een nieuwe look
Als ZZP’er of zelfstandige werk je al een hele tijd vanuit huis, tot ieders tevredenheid. Gezin en werk kun je op deze manier prima combineren. Toch voldoet je huidige werkplek qua sfeer niet echt. Je zit een beetje weggemoffeld in de hoek van de kamer te werken waardoor het niet als een echte kantoorruimte aanvoelt. Of misschien heeft de ruimte waar je zit in het verleden wel dienst gedaan als slaapkamer en voelt het ook nog zo aan. Kortom: tijd voor een nieuwe look.

Werkruimte in de woonkamer

Met een paar wijzigingen kun je in de woonkamer een volwaardig thuiskantoor realiseren, zonder dat dit afbreuk doet aan de leefruimte. Plaats bijvoorbeeld een glazen scheidingswand zodat je wel overal het binnenvallende daglicht behoudt, maar toch een afgescheiden werkruimte hebt. Pas de inrichtingsstijl aan de rest van het interieur aan. Is je woonkamer bijvoorbeeld landelijk ingericht? Dan past daar een houten bureau, een stoel met stoffen bekleding en een houten opbergkast uitstekend bij. Is de inrichting strak en modern, dan kun je denken aan een leren bureaustoel en een bureau met stalen frame. Nog een aantal bijpassende accessoires en verlichting maken dat de werkruimte mooi integreert bij de rest van je woning. Zeg nu zelf: dat is toch veel beter dan dat je ergens in een hoekje of aan de keukentafel zit te werken?

Ga voor een stijlvolle werkplek

Een thuiswerkplek in een andere ruimte in de woning kun je ook helemaal naar je eigen smaak inrichten. Begin met de muren een mooi kleurtje te geven. Oudroze, pastelgroen, donkerblauw of zachtgrijs: alles kan. Zolang jij je er maar prettig bij voelt is alles goed. Kies een bijpassende vloer zoals PVC met een houtlook of hoogpolig tapijt. Raambekleding, bijvoorbeeld jaloezieën of rolgordijnen maken het geheel in stijl af. Hang een mooi kunstwerk op, zorg dat je goede verlichting hebt en zet een paar mooie planten neer. Die zijn meteen goed voor de luchtvochtigheid. Door te kiezen voor een mix van kleuren en materialen wordt de ruimte een stijlvolle werkplek waarin jij je thuis voelt. En dat bevordert nog meer productiviteit en creativiteit.

Voorzien van alle gemakken

Zorg dat je voldoende opbergruimte hebt in je thuiskantoor zodat je aan het einde van een werkdag alles netjes achter kunt laten. Maak het bureau schoon, leeg de afvalbak en ruim andere rommel op. Dat is wel zo prettig wanneer je ’s ochtends de werkruimte weer binnen komt. Creëer ook een zithoekje waar je ’s middags even kunt pauzeren of lekker kunt zitten wanneer je een meeting hebt met een zakelijke relatie. Om niet de hele tijd heen en weer te hoeven lopen om wat te drinken te halen zorg je dat deze faciliteiten aanwezig zijn in je thuiswerkkantoor. Koffie serveer je aan je afspraken natuurlijk in mokken bedrukt met logo. En als echte professional deel je ook relatiegeschenken uit. Laat hiervoor pennen bedrukken die je aan je zakelijke relaties meegeeft na een meeting. Door je werkruimte van allerlei gemakken te voorzien en er je eigen stijl en smaak door te voeren voel jij je er helemaal thuis.