Vloerbekleding

Verschillende soorten vloeren voor je woning

Verschillende soorten vloeren voor je woning
Elk type vloer heeft eigen kenmerken en voordelen. De keuze van het vloertype kan afhangen van bijvoorbeeld persoonlijke voorkeur of het budget dat je hebt. Hieronder vind je een lijst van vloeren die erg populair zijn en wellicht haal je er wel wat inspiratie uit.

PVC

PVC vloeren hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Ook zijn ze goed bestand tegen water. PVC vloeren van Roobol zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waaronder imitaties van hout, tegels en natuursteen. Je hebt dus zeker genoeg om uit te kunnen kiezen.

Hardhout

Het grote voordeel van hardhout vloeren is dat ze enorm duurzaam zijn en ze hebben daarnaast ook nog een tijdloze uitstraling. Ze zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, maar kunnen wel nog gevoelig zijn voor krassen en vocht. Dit is daarom wel handig om in je achterhoofd te houden.

Laminaat

Laminaatvloeren worden ook heel vaak gekozen en bieden een budgetvriendelijk alternatief voor hardhout. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kunnen goed bestand zijn tegen slijtage, hoewel ze minder bestand zijn tegen vocht dan sommige andere opties.

Tegels

Tegelvloeren zijn voornamelijk zeer populair in keukens en badkamers vanwege hun duurzaamheid en eenvoudige reiniging. Ook deze ruimtes zijn even belangrijk in een woning en verdienen daarom ook de aandacht. Als je dus klaar bent met de woonkamer, zou je hier een kijkje kunnen nemen. Tegels zijn verkrijgbaar in keramieken porselein, maar natuursteen komt ook steeds vaker voor in diverse ontwerpen.

Verschillende soorten vloeren voor je woning

Vinyl

Vinylvloeren zijn betaalbaar en mocht je een strak budget hebben, kan dit zeker een optie voor je zijn. Daarnaast zijn ze nog eens duurzaam net als de hardhout vloeren en verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder imitaties van hout en tegels. Dus het kan nog het gevoel hebben van een ander type materiaal, wat natuurlijk interessant kan zijn om te proberen. Ze zijn waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Voor een hoop mensen komt dit dus erg goed uit.

Tapijt

Als laatste kun je het tapijt niet vergeten. Het is iets totaal anders dan de rest en daarom ook goed om toch nog even te benoemen. Tapijt voegt enorm veel warmte en comfort toe aan ruimtes. Het is verkrijgbaar in verschillende texturen en patronen. Tapijt kan echter vatbaar zijn voor vlekken en vereist regelmatig onderhoud. Het kan heel makkelijk gebeuren dat er vuil in vast komt te zitten en dit zul je tijdens het lopen op een gegeven moment ook voelen. Vandaar het regelmatige onderhoud. Mocht je er tijd en zin in hebben dan is het wel de moeite waard. Anders kun je maar beter op zoek gaan naar wat anders, maar je hebt in ieder geval al genoeg informatie om verder te kijken naar je opties. Inspiratie opgedaan? Kies een vloer die bij je past!

Ook interessant