Vloerbekleding

Hygiënische vloeren door gietvloer in woon- en badkamer

Hygiënische vloeren door gietvloer in woon- en badkamer
Een gietvloer geeft een modieus, modern en strakke uitstraling aan ruimtes in je woning. Als je je geen zorgen wilt maken over beschadigingen, verval of hygiëne, dan is een gietvloer een uitstekende optie als vloer in woon- of badkamer. In eerste instantie kan een gietvloer overkomen als te industrieel en dit type vloer leent zich inderdaad uitstekend voor kantoren of werkomgevingen. Een gietvloer wordt daardoor veelvuldig geplaatst bij bedrijven, variërend als vloercoating tot hoogwaardige kantoorvloeren. Echter kan een gietvloer ook veel voordelen bieden voor gebruik in woningen. Met een veelzijdigheid aan kleurmogelijkheden hoeft een gietvloer immers zeker niet saai aan te voelen. Een gietvloer kan in woningen worden aangebracht in verschillende ruimtes, waaronder de woon- en badkamer, zodat je profiteert van de vele voordelen die dit type vloer brengt.

Gietvloer voor badkamers

Een gietvloer in de badkamer zorgt ervoor dat de ruimte snel schoon is te maken. Je creëert een ruimte die optimaal hygiënisch blijft, doordat er geen naden optreden wanneer je een gietvloer laat leggen. De vloer zal geheel strak en glad zijn, waardoor water niet weg kan stromen. Zeker in een ruimte waar veel water gemorst wordt, zodra je het bad uitstapt of onder de douche vandaan komt, is een naadloze vloer een absolute must. Doordat een gietvloer is afgewerkt met een antislip laag, hoef je je bovendien geen zorgen te maken dat je zult uitglijden op een reeds gladde vloer. Je kunt een gietvloer veilig gebruiken en bovendien genieten van warme voeten. Een vloerverwarming is namelijk eenvoudig te installeren onder een gietvloer, waardoor de vloer niet koud zal aanvoelen.

Gietvloer voor woonkamers

Ook in de woonkamer zal een gietvloer niet misstaan. Door de strakke, egale oppervlakte is een gietvloer veilig in gebruik in woonkamers. Huisdieren kunnen niet met de vloer spelen of stukken vinyl wegbijten en kinderen zullen niet struikelen over losse lussen, zoals met tapijt het geval kan zijn. De gietvloer is volstrekt naadloos en je hebt hier geen omkijken naar. De vloer is eenvoudig schoon te maken en past bij elk type interieur, of je nu een modern, vintage, landelijk of creatief interieur hanteert. Een gietvloer in de woonkamer zorgt voor een eigentijdse en strakke look. Er zijn verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen en bovendien is het mogelijk om met de look te spelen. Bij het gladstrijken van de gietvloer, kun je namelijk interessante motieven creëren die de vloer speels en uniek maken. Een heuse aanwinst voor menig woonstijl.

Behaal voordeel met gietvloeren

Een gietvloer in woon- of badkamer heeft veel voordelen. Je profiteert van optimaal loopcomfort, een naadloze en strakke oppervlakte, eenvoudig onderhoud en daardoor voor een hygiënische vloer. Zeker in een huis vol kinderen en huisdieren is een gietvloer ideaal in gebruik en zul je bemerken hoe eenvoudig deze is schoon te houden. Een gietvloer is uiterst geschikt in combinatie met vloerverwarming, waardoor je altijd geniet van een warme, comfortabele ondergrond. Zo kun je ook in de wintermaanden op sokken blijven lopen zonder dat je uitglijdt of koude voeten krijgt. Een gietvloer past in elk interieur en is zeker een geschikte keuze voor woon- of badkamers.