Wedstrijden en awards

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare
Twee maanden geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten.

Met de Architectuurprijs Roeselare zoeken we projecten die door het samenspel tussen een gepassioneerde opdrachtgever en een visionaire architect resulteren in een verrijking van het stadsweefsel. Met deze prijs stimuleren we ook verdere innovatieve en duurzame stadsontwikkeling.

Schepen Nathalie Muylle


De Architectuurprijs Roeselare reikt zowel een jury- als een publieksprijs uit voor twee categorieën: een prijs voor de beste kleine interventie (projecten op een perceel <1.500 m2) en een prijs voor de beste grootschalige ingreep.

Een jury selecteerde op basis van de ingediende dossiers voor elk van beide categorieën 10 genomineerden. (zie onderaan) Inwoners bepalen mee welke projecten de publieksprijs winnen. Een expertenjury zal de winnaar van de juryprijs bepalen.

Op participatie.roeselare.be/architectuurprijs vind je een overzicht van alle genomineerden met foto's en kan tot je 10 juni je stem uitbrengen. De winnaars worden bekend gemaakt op 18 juni.

Ontdek de genomineerden tijdens "Fiets de stad" op zondag 26 mei!

Een van de leukste manieren om een stad te verkennen is met de fiets. Fietsen door de stad is niet enkel een plezier, het geeft je ook de kans om de veranderingen en vernieuwingen in Roeselare te ervaren. De stad groeit en evolueert, en 'Fiets de stad' is jouw uitnodiging om hier deel van uit te maken.

Ontdek nieuwe buurten, innovatieve woonvormen en boeiende architectuurprojecten terwijl je geniet van de frisse lucht en het gezelschap van je vrienden of familie. 'Fiets de stad' toont onze stad in volle ontwikkeling met boeiende verhalen en een verbindende blik op de stad van morgen.

Tijdens de fietstocht kan je meteen ook stemmen op de genomineerden voor de Architectuurprijs Roeselare. Ze staan allemaal aangeduid op de fietskaart die je ontvangt en zijn te herkennen aan een bord aan de gevel.

Op enkele stops kan je genieten van koffie, een ijsje, een fris pintje of glaasje fris. Ook is er onderweg de nodige (kinder-)animatie: skaten op TRAX, breakdance op De Munt, surfen op de Grote Markt en klimmen in het VTI.

Wat kan je verwachten?

"Fiets de stad" biedt een uitgestippelde fietsroute van 16 km in het stadscentrum, met drie aanvullende lussen: richting het noorden (extra 10 km.), het oosten (extra 11,6 km) en het westen (extra 7,6 km) van de stad. Bij elke extra lus is er onderweg een leuke extra voorzien. Zo is onder meer KOERS gratis te bezoeken, kan je in Westwing Tower genieten van het adembenemende uitzicht en is er ook in het Krommebeekpark een stop waar de architecturale accenten van dit innovatieve bedrijvenpark worden toegelicht.

Doe de fietstocht in het centrum of combineer verschillende lussen als je energie en benen het toelaten. Onderweg zijn tal van rustpunten waar je kan genieten van kinderanimatie, sportactiviteiten en verfrissingen.

Hoe kan je deelnemen?

Jouw fietskaart kan je op zondag 26 mei ophalen tussen 10 uur en 17 uur bij de infobalie van KOERS. Museum van de Wielersport (Polenplein 15, Roeselare). Kom samen met vrienden of familie en ontdek Roeselare op een actieve, inspirerende en vooral leuke manier tijdens 'Fiets de stad'.

Meer info en inschrijven kan op visitroeselare.be/nl/zien-en-doen/wandelen-en-fietsen/fietsen/fiets-de-stad

Ook interessant