Ga deze zomer eens naar de Ardennen

  BE   22 juli 2022 Bron: Bouw & Wonen
Ga deze zomer eens naar de Ardennen
Iedereen heeft nood aan een beetje vakantie. Maar waar ga je naartoe in tijden van stakingen en risico op lockdowns? Een vakantie dichtbij was nog nooit zo populair. Je hoeft nergens te wachten of lange verplaatsingen te doen en in geval van nood ben je zo weer terug thuis. De Ardennen zijn gelegen in het zuidoosten van België, tegen Luxemburg en Frankrijk. Er is mooie natuur met grote bosmassieven. Daarom is het een aantrekkelijke biotoop voor wilde dieren. Door het moeilijke reliëf zijn de Ardennen dunbevolkt, met hier en daar kleine, pittoreske dorpjes. De huizen zijn vaak gebouwd met natuursteen afkomstig van lokale steengroeven. Daarom zijn de huizen in de Ardennen niet grijs.

Logeren in de Ardennen

Leven als God in Frankrijk kan je net zo goed in de Ardennen. Er zijn talloze mogelijkheden om er te logeren. En als je denkt aan een vakantie in België, kan je niet zonder het Bourgondische leven. Als je een hele dag buiten doorbrengt, krijg je vanzelf een reuzehonger en kan je je te buiten gaan aan de heerlijke ambachtelijke streekproducten die er te vinden zijn. Een bierliefhebber kan er ook zijn hartje ophalen. In Wallonië worden namelijk meer dan 500 verschillende soorten bier gebrouwen. Als je graag een digital detox hebt, zijn de Ardennen zeker ideaal. Er zijn veel plaatsen zonder bereik. Als je toch zeker wilt zijn dat je ’s avonds op je bestemming je mails kan checken of berichtjes naar het thuisfront wilt sturen, zorg er dan voor dat je kiest voor een logement met gratis Wifi.

Avontuur

Als je aan de Ardennen denkt, denk je meteen aan de avonturen die je daar kan beleven. Naast mooie wandelingen in de beboste heuvels, kan je ook gaan mountainbikes, naar avonturen parken gaan of een van de adembenemende wildparken bezoeken. Wat zeker niet te vergeten is, het heerlijke kajakken op de Ourthe of een verfrissend bezoek aan de grotten van Han.

Ga deze zomer eens naar de Ardennen

Unieke dieren in het wild

Als je in de Ardennen bent, kan je ook de wilde dieren gaan spotten. In de uitgestrekte bossen gedijen veel verschillende soorten, zoals zwarte ooievaars, wilde zwijnen, herten, roofvogels, wilde katten, lynxen, vossen en zelfs adders.

Kortom, iedereen kan genieten van een vakantie in de Ardennen. Of je heel actief bent, of liever lekker gaat eten en de plaatselijke cultuur opsnuiven, de Ardennen hebben het allemaal.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo