Een vakantiechalet dichtbij of ver weg?

20 februari 2019 Bron: Bouw & Wonen
Een vakantiechalet dichtbij of ver weg?
Een vakantiechalet is een stukje thuis op verplaatsing. Zo ontsnap je aan de dagelijkse sleur die je thuis soms hebt, maar voel je je toch lekker thuis in een omgeving die je inricht naar eigen smaak. Dit zou aan de kust kunnen zijn, in de Ardennen, in het buitenland of zelfs dichtbij huis. Zo kan je makkelijk in het weekend of in de vakantie de batterijen opladen.

Op reis in je eigen huisje

Als je op uitstap of op reis gaat naar je eigen chalet, heb je daar ook al je eigen spulletjes, zodat je minder hoeft mee te sjouwen. Zo verlies je minder tijd met inpakken en brengt het ook minder stress met zich mee. Na verloop van tijd weet je ter plaatse ook de beste restaurants, de leukste winkeltjes en ken je ook de lokale bevolking. Een vakantiechalet kan je zowel tweedehands als niet kopen. Bekijk maar eens een vakantiechalet via Stekelbos.

Feestjes?

Een vakantiechalet kan ook leuk zijn om familie of vrienden uit te nodigen. Een verjaardagsfeest op locatie geeft ook wat extra cachet. Of wat te denken van een huwelijksfeest tussen de lavendel in de Provence, een barbecue met vrienden met aansluitend een golfinitiatie bij de lokale golfclub of een familiereŁnie met aansluitend een fietstochtje in de stille Kempen.

Jeugdherinneringen

De meeste mensen denken vaak nog met weemoed terug aan de fantastische tijd die ze als kind op vakantie bij oma en opa doorgebracht hebben. Daarom is het een aanrader als grootouder om je kleinkinderen uit te nodigen en samen veel plezier te maken. In de zomer kunnen de kinderen buiten ravotten en in de winter is het leuk om de gezelschapsspellen boven te halen met de open haard op de achtergrond.

Investering

Een vakantiechalet kan ook een goede investering zijn. Enerzijds kan je het verhuren op de momenten dat je er zelf geen gebruik van maakt, en anderzijds stijgt het meestal in waarde na verloop van tijd. Daarom kan je het meestal met een flinke winst doorverkopen na tien of twintig jaar als je erop uitgekeken raakt of als de oude dag het niet meer toelaat om ernaar toe te gaan.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo