Erfgoeddag is Erfgoedweekend

  BE   22 april 2021 Bron: Stad Antwerpen
Erfgoeddag is Erfgoedweekend
De twintigste editie van Erfgoeddag vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 en zondag 25 april. Het thema ‘De Nacht’ levert ook in Antwerpen een bijzondere oogst aan coronaproof activiteiten op in musea en andere erfgoedinstellingen.

Voor de twintigste editie van Erfgoeddag organiseren heel wat erfgoedorganisaties ondanks de pandemie een mooi aantal activiteiten gespreid over het weekend. Veiligheid komt steeds boven alles en daarom is reservatie steeds verplicht. De Stad Antwerpen kiest voor een intiem en veilig erfgoedweekend. Ook online valt er heel wat te beleven. Het volledige programma en de tickets zijn beschikbaar via de website www.erfgoeddag.be

Veilig in de musea

Er zijn heel wat activiteiten gepland in de Antwerpse musea. Ze passen sinds een jaar duidelijke en strenge richtlijnen toe zodanig dat de veiligheid van de medewerkers en bezoekers steeds gegarandeerd kon blijven en dat is voor Erfgoeddag niet anders met enkel activiteiten voor kleine groepen en individuele bezoekers.

Alle Antwerpse musea zijn gratis open en alle activiteiten zijn gratis mits reservatie.

Tal van soorten activiteiten

Om deze twintigste editie zo veilig en coronaproof mogelijk te houden; bedachten de Antwerpse organisaties verschillende soorten activiteiten. De bezoeker kan genieten van activiteiten zoals een rondleiding in eigen bubbel, live-streams, een online kookworkshop, een virtuele wandeling, online lezingen, buitenexpo’s, een fotozoektocht met je eigen bubbel, enzovoort.

Erfgoeddag is Erfgoedweekend

PraktischLees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo