Duurzaam Bouwen

Een sedumdak van NatureGreen helpt u energie te besparen

Een sedumdak van NatureGreen helpt u energie te besparen
Misschien heeft u er al wel eens van gehoord: sedumdaken. Maar wat maakt deze groene daken nou zo bijzonder? Wij zijn NatureGreen, dé groendakspecialist van Nederland. Wij werken vanuit een passie om de saaie, grijze daken van Nederland te veranderen in duurzame groene daken. Een sedumdak is namelijk niet alleen goed voor de omgeving, maar ook voor uw eigen woning! Naast de verschillende voordelen die een groendak met zich meebrengt op het gebied van biodiversiteit en klimaatbestendigheid, verhoogt het dak ook de waarde van uw woning en zorgt deze voor betere isolatie.

Zeker in tijden van hogere energierekeningen en meer overlast door klimaatverandering, kan een sedumdak dus uitkomst bieden. Ten eerste verhoogt een sedumdak de isolatiewaarde van uw woning. In welke mate dit gebeurt, verschilt per seizoen. Dit komt door de vochtigheid van het dak: de sedumplantjes houden immers water vast. In de zomer is de isolatiewaarde het grootst en wordt de meeste warmte weerkaatst, terwijl in de winter de isolatiewaarde juist wat afneemt. Uit onderzoek is gebleken dat groene daken gemiddeld een isolatiewaarde van 0,3 (R) of hoger hebben. Een goed geïsoleerd dak heeft een gemiddelde isolatiewaarde van 4,0 (R)- door een sedumdak te plaatsen verhoogt u deze waarde dus met bijna 10%!

Zo kan een sedumdak u dus helpen om energie te besparen. Door nu te investeren in deze duurzame maatregel heeft u niet alleen plezier van een mooi, groen dak, maar ook van een woning die beter bestand is tegen weersextremen zoals kou en hitte. Ga dus voor een groener huis met een sedumdak van NatureGreen!

Sedumdak van NatureGreen

Andere voordelen sedumdak

Naast isolatie, zitten er ook nog andere voordelen aan een sedumdak. Deze hebben met name te maken met de bijdrage van het dak aan de omgeving. Sedumdaken bedekken uw dak namelijk met verschillende plantjes zoals sedum, mos, bloemen of grassen. Deze laag begroeiing beschermt uw huis tegen erosie en zorgt ervoor dat regenwater beter wordt afgevoerd. Daarnaast zorgt een sedumdak ook voor:

  • Verlaagd omgevingsgeluid en -temperatuur
  • Een bijdrage aan de lokale biodiversiteit
  • Meer weerbaarheid tegen klimaatverandering
  • Luchtzuiverende werking
  • Hogere waarde van uw woning

Allemaal goede redenen om te kiezen voor een sedumdak dus!

Sedumdak van NatureGreen

Waarom een dak bij een groendakspecialist?

Misschien bent u groendaken al wel eens tegen gekomen bij winkels zoals Intratuin, Hornbach, of Gamma. Hoewel het natuurlijk mooi is dat sedumdaken steeds makkelijker te verkrijgen zijn, zitten er toch een aantal voordelen aan het afnemen van een groendak bij een specialist, vergeleken met bij een groot bedrijf. Ten eerste, de prijs: over het algemeen zijn de groendaken bij een specialist net iets goedkoper. Het gaat hier immers vaak om kleinere bedrijven, waar de lijntjes korter zijn. Zeker wanneer u het sedumdak over een grote oppervlakte aan wil leggen, scheelt dit al gauw veel geld.

Daarnaast is kennis ook een belangrijk punt. Bij NatureGreen werken we vanuit een passie voor groene daken en kunnen wij u van alles vertellen over het sedumdak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toepassingen, de samenstelling van het sedum en de beste wijze van onderhoud. Een groter bedrijf zal over minder kennis beschikken en kan dus misschien niet al uw vragen beantwoorden. Wanneer u weinig tot geen ervaring heeft met een sedumdak kan het dus prettiger zijn om deze af te nemen bij een groendakspecialist. Dan weet u zeker dat alle informatie die u ontvangt juist is!

Neem nu contact op met NatureGreen!

Wilt u meer weten over de sedumdaken van NatureGreen, of wilt u meteen een offerte aanvragen? Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek. Zij kunnen u meer vertellen over bijvoorbeeld de aanleg van het sedumdak, het aanvragen van eventuele subsidie en over de verschillende daken die wij aanbieden. Neem voor meer informatie vooral ook eens een kijkje de website!

Sedumdak van NatureGreen

Ook interessant