Tuin

Groene tuinen en daken

Groene tuinen en daken
Dat de natuur goed is voor het mentale en fysieke gestel van de mens is vaak bewezen. Dus beschik jij over een tuin? Maak hier dan optimaal gebruik van en creëer een groene oase van rust! En wil je het begrip vergroening volledig benutten? Kies dan niet alleen voor een groene tuin, maar ook voor een groen dak. De mogelijkheden zijn met het grote en diverse plantenaanbod eindeloos.

Mooie groenblijvende planten

Wanneer de lente aanbreekt, begint de natuur in Nederland langzaam groen te kleuren. De natuur gaat er mooier en gezelliger uitzien. De kale takken krijgen groene bladeren en het straatbeeld kleurt hierdoor alsmaar groener. Helaas is dit fraaie aangezicht enkel in de zomermaanden te aanschouwen. Want in de herfst- en wintermaanden verliezen de bomen en planten hun bloemen en blaadjes weer. Veel mensen denken dan ook dat hun tuin er enkel in de zomer mooi bij kan staan. Maar is dat eigenlijk wel zo? Jouw tuin kan er ook in de winter mooi en groen uitzien. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is te kiezen voor de juiste beplanting. Kies bijvoorbeeld voor een laurierhaag. Met deze groenblijvende plant ziet jouw tuin er het hele jaar mooi uit.

Jouw dak verduurzamen

Als het om het planten van groen gaat, denkt men direct aan een tuin. Een terechte associatie. Het gaat in deze context namelijk vaak over een tuin of ander stuk grond. Maar tegenwoordig is dat niet altijd meet het geval. Wanneer je het over het planten van groen hebt, kan het ook over daken gaan. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig namelijk voor een sedumdak. En dat is uiteraard niet voor niets. Verduurzaming is een begrip dat steeds vaker ter sprake komt. Wil je graag een optimale invulling geven aan dit begrip? Dan is de keuze voor een groen dak een mooie optie. Je creëert met dit milieuvriendelijke dak namelijk een grote biodiversiteit rondom jouw woning.

Groendaken netjes afwerken

Wil jij jouw dak graag gaan verduurzamen? En kies je daarom voor een mooi groen dak? Dan kun je er uiteraard voor kiezen om jouw groene dakbedekking te laten plaatsen door een expert. Maar het is ook gewoon mogelijk om dit zelf te doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn de juiste materialen. Gelukkig is er de mogelijkheid om een kant-en-klaar groen dak te kopen. Zo grijp je nergens op mis. Heb je jouw groene dak geplaatst en wil je deze netjes afwerken? Schaf dan extra grind aan voor de opvulling van de dakgoot. Het grind zorgt namelijk voor een optimale afwerking van jouw groene dak.

Ook interessant