De molenaarstrap: een populaire keuze!

11 december 2020 Bron: Bouw & Wonen
De molenaarstrap: een populaire keuze!
De molenaarstrap is een van de populairste trappen van dit moment. Molenaarstrappen worden ook wel steektrappen genoemd. Een molenaarstrap in huis brengt veel voordelen met zich mee. Zo staat dit type trap bekend om de gemakkelijke montage en de ruimtebesparende eigenschap. Je leest in onderstaande artikel alles over molenaarstrappen en waarom deze trap soort zo populair is!

Wat zijn de voordelen van een molenaarstrap?

Ruimtebesparend

De meeste molenaarstrappen hebben een vrij steile hellingshoek, waardoor deze weinig ruimte nodig heeft. De keuze voor een molenaarstrap bij weinig ruimte is dan ook een slimme beslissing.

Verkrijgbaar als bouwpakket

Hou je ervan om zelf te klussen? Dan is een bouwpakket trap een goede keuze. Op Houtcompleet.nl vind je een ruim aanbod molenaarstrappen die als bouwpakket geleverd worden. Het grote voordeel is dat je de trap als bouwpakket vaak al snel in huis hebt en direct kan beginnen met monteren.

Goedkoop

Het zelf monteren van de trap heeft natuurlijk als voordeel dat je niet wekenlang hoeft te wachten tot een vakman tijd heeft voor deze klus. Als je een beetje handig bent is het leuk om zelf de trap te monteren, maar niet geheel onbelangrijk is de flinke kostenbesparing. Een doe-het-zelf molenaarstrap is een goedkope oplossing. Je bespaart niet alleen op arbeidskosten, maar ook op het materiaal. Bouwpakket trappen worden namelijk op grote schaal gemaakt, waardoor ze een stuk voordeliger zijn.

Eenvoudige montage

Het monteren van een molenaarstrap is ontzettend gemakkelijk. Dit type trap is met een beetje kluservaring eenvoudig zelf te monteren als deze wordt geleverd als bouwpakket. Bij een bouwpakket worden alle onderdelen op een standaard maat geleverd, echter aan de hand van de montagehandleiding kun je de trap eenvoudig op maat maken voor bijna alle situaties. Volg simpelweg alle stappen van de montagehandleiding en je hebt een mooie nieuwe trap in huis, schuur of op kantoor.

Afwerking naar keuze

Een ander groot voordeel van een houten molenaarstrap is dat je deze helemaal naar wens kunt afwerken, omdat deze vrijwel altijd met onbehandeld hout geleverd wordt. Je kan ervoor kiezen om de trap te lakken, schilderen of te bekleden. Zo is er altijd wel een afwerking die past bij de rest van je interieur.

Overtuigd om ook te kiezen voor een molenaarstrap? Bestel direct een bouwpakket van Houtcompleet en ga binnenkort zelf aan de slag met de montage van de trap!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo