Laat je trap renoveren door een professional

20 april 2020 Bron: TopTrap
Laat je trap renoveren door een professional
Ben jij van plan je huis een make-over te geven? Vergeet dan niet ook de trap mee te nemen! Het is wellicht niet het eerste onderdeel van je huis waar je aan denkt bij renoveren, maar wel een belangrijk onderdeel. Zeker als jouw trap midden in de woonkamer uitkomt.

Je trap eenvoudig een make-over geven

Ben je zelf best handig of heb je een klein budget? Dan kun je je trap op verschillende manieren zelf eenvoudig een make-over geven. Geef een houten trap bijvoorbeeld eens een ander kleurtje. Je moet hem hiervoor schuren, verven en goed aflakken en dat is best een klus, maar dan is je trap wel weer zo goed als nieuw! Zelf opnieuw bekleden kan ook, bijvoorbeeld met vinyl. Vinyl kan je eenvoudig met een hobbymes op maat snijden en op de traptreden plakken. En wat dacht je van trapmatten? Deze anti-slipmatten koop je vaak al op maat en plak je met een plakstrip vast.

Trapleuning renoveren

Je kunt je trap ook gemakkelijk een nieuwe uitstraling geven door enkel de trapleuning te renoveren of geheel te vervangen. Een houten trapleuning kun je uiteraard ook prima opschuren en schilderen. Maar veel mensen gaan voor een nieuwe trapleuning van bijvoorbeeld RVS. Dit is een populair materiaal in moderne huizen vanwege de strakke uitstraling en de duurzaamheid ervan.

Je trap door een professional laten renoveren

Pak je het liever meteen groots aan, zodat je nog jarenlang plezier van een trap op maat hebt? Overweeg in dat geval je trap door een professional te laten renoveren. Bij TopTrap heb je de keuze uit allerlei verschillende materialen met talloze kleuropties en afwerkingen. Zo kan je een ontwerp kiezen dat volledig bij jouw interieur en wensen aansluit.

Trap renoveren + TopTrap

Mogelijkheden materialen traprenovatie

  • Hout: een klassiek materiaal met een authentieke, natuurlijke uitstraling. Houten trappen staan prachtig in karakteristieke of rustiek ingerichte woningen. Kies een type hout dat qua uitstraling bij jouw interieur past en laat hem naar wens beitsen, lakken of verven. Omdat vuil en vlekken kunnen intrekken, vereist hout wel wat onderhoud, maar daar staat tegenover dat je hout altijd weer opnieuw kunt schuren en verven.

  • Laminaat: een combinatie van het gemak van kunststof en de warme uitstraling van hout. Laminaat is voordeliger, slijtvaster en minder onderhoudsgevoelig dan hout. Het is bovendien in allerlei patronen, kleuren en afwerkingen verkrijgbaar.

  • PVC: een veelzijdige en gemakkelijk te bewerken kunststof. Met PVC kan je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Met het materiaal is het uiterlijk van hout, beton en zelfs leer na te bootsen. Het is bovendien geluiddempend, brandvertragend en waterafstotend. Hierdoor is het eenvoudig te onderhouden, maar niet glad.

  • Linoleum: een volledig natuurlijk materiaal met antibacteriŽle en antiallergene werking. Linoleum is populair in ziekenhuizen en scholen vanwege de hygiŽnische eigenschappen. Maar ook in huis is het een geliefd materiaal. Het is ideaal voor mensen die last hebben van allergieŽn zoals huisstofmijt. Ook is het geluiddempend en isolerend. Linoleum kan met een grote variatie aan kleurstoffen gemengd worden.

  • Kurk: een goedkoop, natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal. Ook kurk is geschikt voor mensen met allergieŽn. Omdat het materiaal antistatisch is, trekt het minder snel stof en vuil aan. Net als linoleum is kurk geluiddempend en isolerend en heeft het weinig onderhoud nodig. Een trap van kurk kan gelakt worden in de kleur van jouw keuze!

Professionele traprenovatie

Op kwalitatieve wijze je trap renoveren is uitdagende klus, waar je het best een professional voor kunt inhuren. Bij TopTrap ben je ervan verzekerd dat jouw trap door experts onder handen genomen wordt. Zo heb je er zelf geen omkijken naar en heb je nog jarenlang plezier van een trap op maat.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo