Traprenovatie in een dag, is dat mogelijk?

19 december 2018 Bron: Bouw & Wonen
Traprenovatie in een dag, is dat mogelijk?
Een niet onbelangrijk voordeel welke is verbonden aan het (laten) uitvoeren van een traprenovatie heeft betrekking tot het feit dat dit in principe veelal binnen slechts ťťn dag kan gebeuren. In een dag een nieuwe trap leek jarenlang onmogelijk, maar uiteraard is het dat absoluut niet, in tegendeel. Dat is wel het geval wanneer je een volledig nieuwe trap wil voorzien, maar indien je ervoor kiest om een bestaande trap te renoveren wordt dat gelukkig een ander verhaal. Dan is het perfect mogelijk om dit binnen ťťn dag gerealiseerd te krijgen. Wil je graag meer te weten komen over het (laten) uitvoeren van een traprenovatie in een dag? Je komt er alles over te weten door het raadplegen van de informatie op deze pagina!

Wat maakt traprenovatie in een dag zo interessant?

Wanneer je er vroeger voor koos om een volledige trap in je woning te laten vervangen betekende dat uiteraard dat je er rekening mee moest houden dat je gedurende enkele dagen in een soort van verbouwing moest gaan leven. Veel mensen zaten hier logischerwijs helemaal niet op te wachten, maar helaas was er geen andere mogelijkheid voor handen. Tegenwoordig is dat gelukkig helemaal anders. Zoals de naam reeds laat vermoeden kan een traprenovatie slechts in ťťn enkele dag worden uitgevoerd. Het is onnodig om te zeggen dat de overlast voor de inwoners van de woning hierdoor aanzienlijk kan worden ingeperkt.

Met bovenstaande hebben we eigenlijk ook meteen het tweede belangrijkste voordeel aangehaald welke is verbonden aan het laten uitvoeren van een traprenovatie in een dag. Vroeger was het vaak zo dat je gedurende ettelijke dagen of soms zelfs weken geen gebruik kon maken van de trap en dus ook niet van de verdiepingen in je woning. Ook dat behoort met de komst van traprenovatie in een dag tot het verleden. Vaak kan je na enkele uren de trap te laten uitdrogen reeds perfect naar boven en beneden lopen. Ook dit is natuurlijk een zeer belangrijke verbetering ten opzichte van vroeger.

Met welke nadelen moet je mogelijks rekening houden?

Veel mensen stellen zich ook de vraag of er dan geen nadelen verbonden zijn aan het renoveren van een trap in ťťn dag. Eigenlijk niet. Het is alleen van belang om er rekening mee te houden dat een traprenovatie in een dag niet altijd en bovendien ook niet voor elke trap geschikt is. Ben jij bijvoorbeeld iemand die in huis beschikt over een trap waarvan de constructie aanzienlijk is aangetast door de tand des tijds? In dat geval is het mogelijk dat het uitvoeren van een traprenovatie onvoldoende veiligheid en zekerheid biedt. Het spreekt voor zich dat je in dit geval dan ook niet anders zal kunnen dan ervoor kiezen om een compleet nieuwe trap te laten bouwen in je woning. Dit uiteraard met alle vervelende nadelen van dien.

Hoeveel kost een traprenovatie in een dag uitvoeren?

Misschien wel de belangrijkste vraag waar veel mensen natuurlijk graag een antwoord op zouden willen hebben heeft betrekking tot de kostprijs van een traprenovatie in een dag. Het feit dat een traprenovatie doorgaans altijd binnen ťťn enkele werkdag kan worden afgerond schept het vermoeden dat er geen hoge arbeidskosten mee gemoeid zijn. Toch is dat in de praktijk wel degelijk het geval. Ondanks het feit dat een traprenovatie veel voordeliger is dan een compleet nieuwe trap laten bouwen kunnen ook de arbeidskosten bij een renovatie toch behoorlijk oplopen. Mede omwille van deze reden proberen steeds meer mensen om het renoveren van hun trap voor hun eigen rekening te nemen.

Naast bovenstaande dient er ook bij stil te worden gestaan dat je een groot deel van de kostprijs van een traprenovatie in een dag uitvoeren zelf in de hand hebt. Heb je bijvoorbeeld slechts een beperkt budget voor handen? Dan is het altijd een goed idee om te kijken in de richting van een scherper geprijsd materiaal. Wat dit betreft zou je kunnen kijken in de richting van bijvoorbeeld laminaat. Sta bovendien ook altijd even stil bij de mogelijke opties die je wil voorzien. De ene optie is namelijk al wat belangrijker dan de andere. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat het voorzien van met name een antislipstrip een zeer belangrijke optie is waar iedereen bij het realiseren van een traprenovatie in een dag bij stil zou moeten blijven staan.

Gemiddelde kostprijs per type traprenovatie in een dag


  • Voordelige traprenovatie in een dag: Vanaf gemiddeld 500 euro
  • Gemiddelde traprenovatie in een dag: Vanaf gemiddeld 1.200 euro
  • Dure traprenovatie in een dag: Vanaf gemiddeld 4.100 euro
    Bron: traprenovatie kosten

Hoe ziet de prijsopbouw van een traprenovatie in een dag er uit?

Inmiddels ben je op de hoogte van de gemiddelde kosten die zijn verbonden aan traprenovatie in een dag uitvoeren. Het loont echter ook steeds de moeite om even te kijken naar de precieze prijsopbouw welke aan dit type van opdracht is verbonden. Traprenovatie in een dag uitvoeren betekent vooral dat je rekening dient te houden met de arbeidskosten wanneer je deze opdracht gaat uitbesteden. De arbeidskosten zijn dan ook goed voor zomaar even 67 procent van de totale kostprijs. De overgebleven 33 procent van de kosten is dan voorbehouden voor het betalen van de verschillende materialen die aangekocht moeten worden. Het mag dan ook duidelijk zijn, de grootste besparing is altijd te realiseren op de arbeidskosten en niet zozeer op de materialen die worden gebruikt.

Je kunt er ook voor kiezen om je trap te laten schilderen door een schilder.

Bespaar tot wel 30% (extra) op jouw traprenovatie in een dag

Ben jij ook absoluut geÔnteresseerd in het laten uitvoeren van een traprenovatie in een dag, maar wil je graag de kosten nog een beetje extra kunnen drukken? Dat kan. Een vaak gemaakte fout is namelijk dat mensen ervoor kiezen om hun traprenovatie in een dag uit te besteden aan het eerste, het beste bedrijf waarvan ze een offerte ontvangen. Uiteraard is het mogelijk dat dit bedrijf gewoon de scherpste prijs en de meest interessante voorwaarden weet aan te bieden, maar dat hoeft niet noodzakelijkerwijs het geval te zijn. Wil je zomaar tot 30% kunnen besparen op jouw traprenovatie in een dag zonder kwaliteitsverlies te hoeven lijden? Dat is mogelijk, alleen al door meerdere offertes bij verschillende bedrijven op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Eenvoudiger kan besparen haast niet meer worden!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo