Binnenafwerking

Zo monteer je een zware trapleuning

Zo monteer je een zware trapleuning
Een trap zonder leuning kan heel mooi zijn, maar een ongeval is snel gebeurd. Bij het ouder worden is een trapleuning zeker geen overbodige luxe. Wellicht heeft u er nog niet bij stil gestaan, maar een trapleuning is eigenlijk eenvoudig te plaatsen, mits de nodige mankracht. Het mooiste resultaat krijgt u met een blinde montage. Hierbij zijn geen schroeven zichtbaar. Let op, een blinde montage van een zware trapleuning kan enkel in een massieve muur of wand.

Soorten trapleuningen

Trapleuningen zijn er in vele soorten en maten. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals hout, staal of smeedijzer en de trapleuningen kunnen recht of gebogen zijn. Het is ook mogelijk de trapleuning in 1 stuk te laten doorlopen of meerdere aparte stukken te monteren. Trapleuningspecialist.nl heeft een uitgebreid assortiment. Er zijn ronde, platte of vierkante modellen in staal of smeedijzer.

Hoe gaat u tewerk?

U meet zelf de trapleuning op. Dan kunt u op de website uw ideale trapleuning samenstellen en bestellen. De trapleuning wordt voor u op maat gemaakt en thuis geleverd met een duidelijke handleiding, zodat het plaatsen kinderspel wordt. Zo worden er aftekenschroefjes meegeleverd waardoor u geen fouten maakt bij het boren. In de handleiding staan ook praktische tips waardoor het monteren nog handiger wordt.

Materiaal

Zorg ervoor dat u met het juiste gereedschap werkt. Een goede klopboormachine is onontbeerlijk voor deze klus. Bij Mastertools.nl kunt u een kijkje nemen voor het juiste materiaal.

Ook interessant