Zelf je trap renoveren met Santana

6 april 2018 Bron: Santana
Zelf je trap renoveren met Santana
In 2018 zet de Belgische kurkfabrikant Santana traprenovatie centraal. Met de nieuwe collectie trapbekleding, voorzien van een volle onderlaag van kurk en beschikbaar in 14 hout- of steenprints, geef je je trap een make-over. En dat zonder het minste breekwerk.

Is je trap na jaren intensief gebruik aan renovatie toe en heb je een hekel aan breek- of schuurwerk? Of wil je de stijl van je trap veranderen zonder te investeren in een nieuwe? Dan is de nieuwste collectie trapbekleding van Santana een aanrader.

Santana ontwikkelde de collectie speciaal voor de renovatie van bestaande trapmodellen met en zonder stootbord. De trapbekleding, met keuze uit 14 hout- en steenprints (eik, ceder, blauwe hardsteen, zandsteen, etc.), wordt volgens het trede-over-tredeprincipe bovenop de bestaande treden geplaatst. Van breekwerk is er geen sprake.

Batibouw 2018: Zelf je trap renoveren met Santana

De bekleding bestaat uit een 1,2 mm dikke onderlaag van kurk, een HDF-kliksysteem en een toplaag van vinyl. Om de trapbekleding extra sterk, slijtvast en krasbestendig te maken, wordt de toplaag afgewerkt met een bijkomende beschermende laag die keramische deeltjes bevat.

Het is de volle onderlaag van kurk die het verschil maakt. Met haar natuurlijke veerkracht vangt kurk schokken op en dat maakt het traplopen minder belastend voor je rug en knieŽn. Daarnaast dempt het natuurlijke materiaal de loopgeluiden en absorbeert het trillingen. Gekraak en gepiep behoren dankzij de volle onderlaag van kurk voorgoed tot het verleden.
En last but not least: door de aanwezigheid van kurk voelt de trapbekleding steeds aangenaam warm aan - ideaal voor wie graag op blote voeten loopt.

Batibouw 2018: Zelf je trap renoveren met Santana

Zie je de trapbekleding graag doorlopen op de vloer? Dat kan. Santana biedt vloerbekleding met eenzelfde volle onderlaag van kurk en met dezelfde hout- en steenprints. Dat maakt het mogelijk om de trap- en de vloerbekleding piekfijn af te werken en mooi in elkaar te laten overlopen.

Zelf doen of uitbesteden

Ben je een ervaren doe-het-zelver, dan voer je de traprenovatie gemakkelijk zelf uit. Je begint best bij de bovenste trede. Voor een perfect resultaat moet je na verlijming van de bekleding een droogtijd van minimaal 24 uren respecteren.
Wil je tijdens de renovatie gebruik kunnen maken van je trap, sla dan na elke gerenoveerde trede een trede over. Na de droogtijd van de gerenoveerde treden pak je de resterende treden aan.
Ben je niet zoín handige Harry, dan kan je een beroep doen op de eigen plaatsingsdienst van Santana om je trap in het nieuw te steken.

De aanbevolen verkoopprijs van de collectie traprenovatie met onderlaag van kurk bedraagt 49,57 euro per trede, exclusief 6 of 21% btw en plaatsing.

Batibouw 2018: Zelf je trap renoveren met Santana

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo