Verbouwen

Kan je een traplift beter kopen of huren?

Kan je een traplift beter kopen of huren?
Veel senioren krijgen vroeg of laat problemen met mobiliteit. Vaak wordt het moeilijk of riskant om de trap te nemen. Tegelijkertijd willen ze toch graag zo lang mogelijk in hun eigen woning kunnen blijven leven. Om hun zelfstandigheid te blijven bewaren, kan een traplift een mooie oplossing bieden.

Emotioneel

Emotioneel is het toch vaak een grote drempel omdat je door de aanschaf van een traplift erkent dat je er fysiek op achteruitgaat. Anderzijds is het net ook gevoelsmatig soms moeilijk om afscheid te nemen van de woning waar je veel fijne momenten hebt beleefd en herinneringen hebt opgebouwd. Ook is het vaak nog steeds de ontmoetingsplaats van de familie, waar iedereen thuiskomt. Een traplift kopen is bovendien nog steeds een goedkopere oplossing dan een verhuis.

Kopen of huren

Als je het geld niet hebt, is kopen niet echt een optie en zal je eerder aan huren denken. Maar als je hem langer dan een jaar nodig hebt, wordt huren al snel duurder dan kopen. Bovendien is het toch de bedoeling dat je er nog zo lang mogelijk gebruik van kunt maken en gelukkig kunt zijn in je eigen woning.

Minder ingrijpend dan je denkt

Om een traplift te installeren zijn geen grote verbouwingswerken nodig. Voor elk soort trap, met of zonder bochten, is er wel een traplift voor handen. Er wordt een rail aangebracht zonder de bestaande trap te beschadigen. Het enige wat je nog nodig hebt is een stopcontact. Als de traplift later terug gedemonteerd wordt, heb je de oude trap terug in de originele staat. Hierdoor zal de marktwaarde van het huis niet achteruitgaan door de installatie van een traplift.

Het is begrijpelijk dat het een grote stap is om toe te geven dan je toe bent aan een traplift, maar na installatie zal je je afvragen waarom je die beslissing zo lang voor je hebt uitgeschoven.

Ook interessant