Een traplift installeren: minder ingrijpend dan je denkt

5 februari 2019 Bron: Bouw & Wonen
Een traplift installeren: minder ingrijpend dan je denkt
Foto: Otolift
Dankzij een traplift kan je langer genieten van jouw gezellige en vertrouwde thuis. En wist je dat zo’n traplift helemaal geen ingrijpende verandering hoeft te zijn? Grote werken zijn niet nodig. Bovendien bestaan er zoveel personalisatiemogelijkheden dat je zeker een model vindt dat past bij jouw interieur.

Beperkte impact

Om een traplift te installeren, zijn geen ingrijpende verbouwingswerken nodig. Voor elk soort trap – steil, recht, gebogen, over meerdere verdiepen – bestaat een geschikt exemplaar. Het door jou gekozen model wordt met behulp van pootjes op jouw trap bevestigd en voorzien van een subtiel afdekkapje zodat de schroeven niet zichtbaar zijn. Verder heb je alleen nog een stopcontact nodig en dan is jouw traplift klaar voor gebruik!

Bij de installatie kan je bovendien op beide oren slapen: jouw trap raakt niet beschadigd. Wanneer je de traplift weer laat afbreken, keert jouw trap dus volledig terug naar zijn oorspronkelijke staat. Met andere woorden, de marktwaarde van jouw woonst blijft behouden.

Voor elk wat wils

Bij het woord ‘traplift’ denken veel mensen aan saaie kleurtinten en oubollige stoffen. Anderen zien een traplift misschien als een stoorzender in hun interieur. Maar het kan ook anders! Fabrikanten zoals Otolift bieden een uitgebreid gamma aan met tal van kleuren en texturen om uit te kiezen.

Bovendien is het mogelijk om jouw traplift te personaliseren. Laat jouw traplift bijvoorbeeld naadloos opgaan in jouw interieur door te kiezen voor een exemplaar met een extra dunne enkele rail en die te combineren met een compacte, opklapbare stoel. Wie graag zijn eigen toets aan zijn traplift wil geven, kan dan weer opteren voor een model met automatische draaistoel en voetenplank. Bovendien kan je zowel frontaal als zijdelings de trap op en af. Zo zie je maar, er is voor elk wat wils! Je traplift beantwoordt zo aan al je wensen en wordt al snel integraal deel van je interieur.

Wil je graag meer informatie over welke traplift het best in jouw woning past? Otolift, de marktleider voor trapliften in de Benelux, stuurt gratis en vrijblijvend een expert ter plaatse om je te adviseren.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo