Verbouwen

Welke soorten trapliften bestaan er?

Welke soorten trapliften bestaan er?
Als we op zoek gaan naar een traplift, is het belangrijk om te weten welke soorten trapliften er allemaal bestaan. We delen trapliften op aan de hand van hun locatie of aan de hand van hun gebruiker. Eens je de keuze maakt om een traplift te kopen, combineer je automatisch beide soorten trapliften.

Soorten trapliften via gebruik

Een eerste indeling in soorten trapliften kan je maken door te kijken wie de traplift zal gebruiken:

 • traplift voor ouderen
  Deze traplift zorgt er voor dat oudere personen langer zelfstandig kunnen blijven wonen en dit op een eenvoudige, goedkope manier. De traplift wordt zonder veel aanpassingen en aan een lage kost geïnstalleerd in de woning
 • traplift voor obese personen (zware personen)
  Deze trapliften zijn vergelijkbaar met standaard trapliften maar kunnen personen tot 200 kg de trap naar boven of beneden vervoeren
 • trapliften voor rolstoelen of mindervalide personen
  Voor personen die de traplift wensen te gebruiken met rolstoel bestaan er plateauliften. Deze zijn krachtiger en houden de rolstoel stabiel.
 • traplift voor kinderen
  Een traplift speciaal ontworpen voor peuters, kleuters en jonge kinderen groeit mee met het kind. Zo kan bij een traplift voor kinderen de zitting aangepast worden aan de grootte van het kind. Ook werd gedacht aan extra veiligheid zoals extra beugels, veiligheidsslot, vlotte bediening door begeleider, …

Soorten trapliften aan de hand van gebruik of locatie

Bij deze opsomming komen de verschillen tussen de trapliften direct duidelijk. Het is belangrijk om het gebruik en opstelling van de traplift door te geven als je je van plan bent om een lift te installeren want niet elk model kan op elke plaats gemonteerd worden.

 • traplift voor een rechte trap
  Heb je een rechte trap of steektrap? Dan heb je geluk want trapliften voor een rechte trap zijn de goedkoopste trapliften omwille van hun makkelijke montage en fabricage. Hier wordt één rechte rail geplaatst van beneden tot boven.
 • traplift op een trap met bochten
  Voor een traplift op een trap met bochten wordt de rail op maat gemaakt. Heb je een trap met standaardbochten (45° of 90°) dan is de kans groot dat de fabrikant deze rails op stock heeft liggen. Meten is weten dus laat bij twijfel zeker iemand de situatie bekijken.
 • traplift voor draaitrappen of spiltrappen
  Hier wordt de traplift aan de binnenkant van de spiltrap of draaitrap gemonteerd. Door de snelle stijging en beperkte ruimte op de trap, zijn trapliften voor draaitrappen specialistenwerk.
 • traplift voor meerdere verdiepingen
  Trapliften voor meerdere verdiepingen werken met een rail waar bochten de traplift tot volledig bovenaan de woning brengt. Dit is een veel goedkopere oplossing dan meerdere trapliften te installeren want er is maar één stoel nodig op de traplift. Elke verdieping heeft haar bediening of de traplift werkt met een afstandsbediening.
 • trapliften voor buiten
  Soms heb je een traplift nodig voor een trap die zich buiten in de tuin of voor de deur bevindt. Deze trapliften hebben extra beveiliging en zijn weersbestendig gebouwd.

Een traplift voor elk materiaal

Een traplift kan perfect geplaatst worden op een houten trap of een stalen trap. Afhankelijk van de situatie wordt de lift op de treden of in de muur verankerd.

Meer weten?

Bezoek onze website TrapliftKopen.be met tal van tips en handige weetjes voor personen die op zoek zijn naar de perfecte traplift.

Ook interessant