Je trap onderhoudsvrij? Tuurlijk kan dat! Gewoon je trap renoveren.

Bron: Bouw & Wonen
Je trap onderhoudsvrij? Tuurlijk kan dat! Gewoon je trap renoveren.
Wanneer je op zoek gaat naar een traprenovatie, zijn er enkele dingen waar je goed over na moet denken. Hoe je trap eruit komt te zien, is natuurlijk één van de belangrijkste dingen. Een trap moet goed bij je huis en inrichting passen en natuurlijk ook bij jouw smaak. Waar vaak minder snel over nagedacht wordt, maar zeker heel erg belangrijk is, is hoe je het gekozen materiaal van de overzettreden kunt onderhouden. Benieuwd welke soort traprenovatie bijna geheel onderhoudsvrij is en daarbij nog modern ook? Lees dan snel verder!

Onderhoudsvrije overzettreden voor ultiem gemak

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen. Wanneer je op zoek bent naar een trap met waar je zo min mogelijk tijd aan kwijt bent met het onderhouden en mooi houden van de overzettreden, dan kun je het beste kiezen voor laminaat overzettreden. De grote voordelen van laminaat overzettreden zijn:
 • Wanneer de overzettreden zijn geplaatst, hoef je deze niet meer te behandelen of te verven zoals bij houten overzettreden. Je plaatst de overzettreden en je bent klaar.
 • Laminaat behoudt zijn kleur en hoef je dus ook niet in de loop van tijd te behandelen.
 • Ook het schoon maken van laminaat gaat gemakkelijk. Je hoeft de overzettreden slechts schoon te maken met een vochtige doek.

Een trap gemaakt van laminaat is dus erg gemakkelijk in onderhoud, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een trap gemaakt van houten overzettreden of stoffering. Hout zal je altijd moeten behandelen, zodat het zijn kleur goed behoudt en niet gaat vervagen. Bij een gestoffeerde trap moet je altijd aan de slag met bijvoorbeeld je stofzuiger, om deze goed schoon te houden.

Natuurlijk hangen er, ten opzichte van andere soort materialen, ook kleine nadelen aan laminaat overzettreden. Hier is echter altijd wel een oplossing voor. Zo zijn laminaat overzettreden wat gladder dan houten of vinyl overzettreden. Je kunt echter losse antislipstrips bestellen, zodat je zonder uitglijgevaar op je trap kunt lopen.

Je trap onderhoudsvrij? Tuurlijk kan dat! Gewoon je trap renoveren.

Alle voordelen van laminaat overzettreden

Mocht je nog twijfelen tussen een trap met laminaat overzettreden of een trap met overzettreden van een ander materiaal en is gemakkelijk onderhoud van je trap niet de doorslaggevende factor? Er zijn nog enkele andere voordelen die de keuze voor laminaat overzettreden makkelijker en logisch kunnen maken:
 • Laminaat is een stuk goedkoper dan andere materialen traprenovatie.
 • Laminaat zorgt voor stevigheid en is duurzaam.
 • Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende soorten laminaat overzettreden, zoals betonlook of geheel witte overzettreden.
 • Laminaat met houtnerf is bijna niet te onderscheiden van echte houten overzettreden.
 • Laminaat is gemakkelijk te plaatsen, ook voor de beginnende doe-het-zelver!

Betonlook laminaat overzettreden

Enorm populair op dit moment zijn de betonlook laminaat overzettreden. Betonlook overzettreden zijn namelijk dé trend van dit jaar en zie je in elk woonmagazine weer terugkomen. Het geeft je trap een stoere look en het maakt van je trap ook een echte blikvanger. De tijden van een onopvallende trap zijn helemaal voorbij. Tegenwoordig is je trap juist dé blikvanger van je huis! De kwaliteit van sommige betonlook overzettreden laminaat is zó goed, dat deze niet eens te onderscheiden zijn van een echte beton traprenovatie. Betonlook laminaat traprenovaties zijn er in verschillende soorten kleuren, variëren van lichtgrijs tot donker antraciet.

Laminaat overzettreden met houtnerf

Ben je eigenlijk op zoek naar een houten traprenovatie, maar kom je qua budget niet uit, of vind je het fijn om te lezen dat er ook onderhoudsvrije trappen zijn? Dan is een laminaat traprenovatie van overzettreden met een houtnerf waarschijnlijk wel wat voor jou. Ook voor laminaat overzettreden met een houtnerf geldt, dat deze haast niet te onderscheiden zijn van echte houten traprenovaties. De overzettreden zijn gemakkelijk en snel te plaatsen en zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, variërend van wit tot aan donkerbruin.

Er zijn echter zoveel verschillende soorten traprenovatie, naast laminaat. Vinyl en hout zijn ook twee enorm populaire materialen. Is laminaat dus toch niets voor jou? Je vindt dan vast jouw nieuwe traprenovatie wel tussen het grote aanbod overzettreden.

Je trap onderhoudsvrij? Tuurlijk kan dat! Gewoon je trap renoveren.

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo