Hoe pak je de interieurinrichting van jouw nieuwbouwwoning aan?

Bron: Bouw & Wonen
Hoe pak je de interieurinrichting van jouw nieuwbouwwoning aan?
Een nieuwbouwwoning is meer dan een hoop stenen. Het is vaak een nieuw begin en stap naar een mooie toekomst. Maar het stopt niet bij de oplevering van de woning. Eigenlijk begint het dan pas. Hoe richt je je nieuwe thuis in? Het is niet eenvoudig om er een invulling aan te geven. Het gaat over een nieuwe keuken, badkamer, verwarming, vloerbekleding, meubels, verf, behang, gordijnen... Er zijn zo veel keuzes te maken. Het lijkt wel eindeloos.

Professionele hulp

Het makkelijkste is om hier professionele hulp voor in te roepen. Een goede binnenhuisarchitect kan jouw wensen en dromen meestal beter in een mooi geheel gieten. Zo kom je tot een mooie samenhang voor de hele woning. Maar hier hangt ook een mooi prijskaartje aan vast en dat is niet voor iedereen weggelegd na de oplevering van de nieuwbouw. Meestal is er op het einde van de rit niet veel budget meer over voor de inrichting en dan is het handig om inspiratie op te doen op internet, in een meubelzaak of speciaalzaak voor keukens en badkamers.

Inspiratie

Het is belangrijk om eerst je eigen stijl te bepalen. Zo is het belangrijk om te kijken of je meer houdt van klassiek of modern, van speels of strak. Welke kleuren hebben jouw voorkeur, en welke materialen? Eens je een richting gekozen hebt, kan je best de hele woning in dezelfde stijl doortrekken. Dit geeft een harmonieus en rustig geheel. Bij Afium kan je ook eens kijken naar de verschillende materialen die voorhanden zijn. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om een zwarte radiator te plaatsen? Dit geeft meteen een heel moderne, strakke uitstraling aan heel het interieur.

Tegels of laminaat?

De inrichting begint eigenlijk bij de vloer. Bent u meer voor tegels of voor laminaat? De voordelen van tegels zijn dat het heel sterk en slijtvast is, maar een laminaat voelt dat weer warm aan en kan heel makkelijk zelf geplaatst worden. Dit kan een behoorlijk stuk schelen in het budget.

Hoe pak je de interieurinrichting van jouw nieuwbouwwoning aan?

Zelfbouw of professional?

Zoals we voor de vloer al hebben aangehaald, kan zelfbouw een heel stuk schelen in de portemonnee. Maar voor degenen onder ons met twee linkerhanden, kan het snel duurder uitkomen en tot enorme frustraties leiden. Zeker als het aankomt op plaatsen van sanitair of keukens, is zelfbouw enkel weggelegd voor de handige Harry’s. Bezint eer ge begint, of zorg ervoor dat je op zijn minst iemand bij de hand hebt die je eventueel met raad en daad kan bijstaan. Het kan tenslotte de helft schelen in prijs, als je de tijd en de capaciteit hebt om veel dingen zelf te realiseren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo