Energie

De 3 grootste voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

De 3 grootste voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren
Op steeds meer daken zijn tegenwoordig zonnepanelen te vinden. Dit komt doordat zonnepanelen een aantal grote voordelen hebben voor huiseigenaren. Nog niet overtuigd? Hieronder leest u de 3 grootste voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren.

Voordeel 1: Bespaar jaarlijks honderden euro’s op uw energiefactuur

Misschien wel het grootste voordeel van zonnepanelen is het geld dat u kunt besparen. Jaarlijks komt dit neer op honderden euro’s. Als u 18 zonnepanelen op uw dak laat plaatsen, zal u tussen de 700€ en de 900€ besparen op uw jaarlijkse energiefactuur, afhankelijk van het materiaal en de ligging van het dak. Door deze besparing verdient u uw investering meestal binnen 7 tot 10 jaar terug. Na deze terugverdientijd zal u dus pure winst behalen. De reden dat u zoveel geld kunt besparen met zonnepanelen, is het feit dat u uw eigen “gratis” stroom opwekt.

Voordeel 2: Wek groene energie op

Steeds meer mensen vinden duurzaamheid belangrijk. En wat is een betere plek om te beginnen met verduurzamen dan uw eigen woning? De stroom waarmee onze huizen normaal voorzien worden zijn fossiele brandstoffen. Bij het verwerken van deze brandstoffen komt er veel CO2 vrij en dit is erg slecht voor het milieu. Ook moeten deze fossiele brandstoffen vaak vervoerd worden vanuit het buitenland, en ook dit draagt bij aan milieuvervuiling.

Zonnepanelen, naast isolatie, zijn dé oplossing als u het belangrijk vindt om uw woning te verduurzamen. De stroom die u opwekt met zonnepanelen is namelijk volledig groen. Ook zijn er geen andere stoffen nodig voor zonne-energie. Het enige wat nodig is voor het opwekken van zonne-energie is het schijnen van de zon.

Voordeel 3: Onafhankelijk van energiemaatschappij

Met zonnepanelen wekt u uw eigen energie op, waardoor u dus in feite uw eigen energiebedrijf bent. Dit maakt u onafhankelijk van energiemaatschappijen, waardoor u geen last zal hebben van stijgende energieprijzen. De energiemarkt in België is al jaren erg instabiel, waardoor het juist nu voordelig is om onafhankelijk te zijn.

Overtuigd door de voordelen van zonnepanelen? Zorg dan ook dat u deze zonnepanelen aanschaft voor een voordelige prijs bij een betrouwbare specialist. Als u offertes vergelijkt via Solvari brengen wij u in contact met maximaal 4 betrouwbare specialisten uit uw regio, waardoor u tot wel 40% kunt besparen op uw uiteindelijke factuur.

Ook interessant