De top 3 beste manieren van isolatie

Bron: Bouw & Wonen
De top 3 beste manieren van isolatie
Isolatie helpt u met het besparen op uw energiefactuur, is goed voor het milieu en verhoogt ook nog eens uw wooncomfort. Isolatie heeft dus enorm grote voordelen. Er zijn verschillende opties als het gaat om het isoleren van uw woning. Hieronder zetten wij de drie beste vormen van isolatie op een rij.

1. Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is, mits u een spouwmuur heeft natuurlijk, de beste optie als het gaat om het isoleren van uw woning. Door spouwmuurisolatie voorkomt u dat er warmte verloren kan gaan door uw muur, waardoor u minder hoeft te stoken. Het eerste voordeel van spouwmuurisolatie is dat het relatief goedkoop is. De gemiddelde kosten liggen tussen de 15€ en de 24€ per vierkante meter. Gemiddeld bespaart u met spouwmuurisolatie tussen de 200€ en de 600€ per jaar. Dit is vooral afhankelijk van de oppervlakte van de spouwmuur. Hoe meer u laat isoleren, hoe meer u namelijk zal besparen.

Gemiddeld zal u spouwmuurisolatie binnen 3 jaar terugverdienen. Alles wat u vanaf dat moment bespaart is dus winst. Naast de besparing maakt het feit dat spouwmuurisolatie erg makkelijk te plaatsen is dit de beste optie als het gaat om het isoleren van uw woning.

2. Dakisolatie

De nummer 2 in de top 3 vormen van isolatie is dakisolatie. Ook met dakisolatie kunt u flink besparen op uw energiefactuur. Als u uw zolder niet verwarmt zal de gemiddelde besparing tussen de 300€ en de 400€ per jaar liggen. Als u uw zolder wel verwarmt, is deze besparing gemiddeld zelfs 700€ per jaar. Dakisolatie is wel een stukje duurder dan de andere vormen van isolatie. Dakisolatie kost gemiddeld namelijk tussen de 2.500€ en de 5.000€. Dit maakt dat de terugverdientijd gemiddeld tussen de 3 en de 6 jaar ligt. Dakisolatie kan meestal in een dag geplaatst worden.

3. Vloerisolatie

Via een slecht geïsoleerde vloer gaat al snel 15% van de warmte in uw woning verloren. Dit zorgt er dus voor dat u veel meer moet stoken, waardoor uw energiefactuur flink omhoog gaat. Met vloerisolatie bespaart u gemiddeld tussen de 200€ en de 400€ op uw energiefactuur. Vloerisolatie kost gemiddeld 25€ per vierkante meter. Dit maakt dat de gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 5 en de 8 jaar. Hoe snel u uw investering daadwerkelijk terugverdient is afhankelijk van de specialist, het materiaal en de oppervlakte. Ook zorgt vloerisolatie voor een hoger wooncomfort. Vloerisolatie wordt binnen 1 tot 2 dagen geplaatst.

Als u gebruikt maakt van vloerverwarming is het altijd handig om te kiezen voor vloerisolatie. Dan kunt u namelijk extra besparen op uw energiefactuur.

Dit waren de top 3 beste manieren van isolatie. Met alle vormen van isolatie kunt u besparen op uw energiefactuur en uw wooncomfort verhogen. Het zal u dus ook het meeste rendement opleveren als u uw volledige huis laat isoleren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo