Goede voornemens: zo kunt u besparen op uw energiefactuur in 2020

  BE   2 januari 2020 Bron: Bouw & Wonen
Goede voornemens: zo kunt u besparen op uw energiefactuur in 2020
Het nieuwe jaar komt er weer aan, en dat betekent voor veel mensen goede voornemens. Wilt u in 2020 meer sparen, of gewoon besparen op uw energiefactuur? Daar helpen wij u graag mee! Hieronder leest u met welke investeringen u het beste kunt besparen op uw energierekening

Isolatie

De beste manier om te besparen op uw energiefactuur is door uw woning te isoleren. Bij isoleren zijn er een aantal opties, namelijk spouwmuurisolatie, buitengevelisolatie en dakisolatie. Door uw woning te isoleren kunt u jaarlijks gemiddeld flink besparen op uw energiefactuur. U kunt veel besparen doordat isolatie ervoor zorgt dat de warmte niet naar buiten kan ontsnappen. Dit zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken.

Zonnepanelen

Ook met zonnepanelen kunt u enorm besparen op uw energiefactuur. Met 18 panelen bespaart u gemiddeld 700€ tot 900€ per jaar. Doordat u uw eigen energie opwekt heeft u geen last van stijgende energieprijzen. Door de grote jaarlijkse besparing, is de aanschaf van zonnepanelen een goed begin om te voldoen aan uw goede voornemens.

Nieuwe cv-ketel (HR-ketel)

De aanschaf van een nieuwe cv-ketel kan u ook flink helpen bij het besparen op uw energiefactuur. Een oude cv-ketel verbruikt vaak veel te veel energie. Als u uw oude cv-ketel vervangt voor een nieuwe HR-ketel, kunt u tot wel 20% besparen op uw energiefactuur. Jaarlijks komt dit uit op een flinke besparing van tot 300€.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo