Waarom het een goed idee is om uw oude cv-ketel te vervangen

  BE   21 november 2019 Bron: Bouw & Wonen
Waarom het een goed idee is om uw oude cv-ketel te vervangen
Een cv-ketel gaat gemiddeld tien tot vijftien jaar mee. De meeste mensen vervangen hun cv-ketel pas als hij het niet meer doet, maar het is verstandiger om uw cv-ketel al eerder te vervangen. Hieronder leggen wij uit waarom dit zo is.

Verouderde cv-ketel

Ten eerste kan het zo zijn dat u een oude cv-ketel heeft die niet meer werkt zoals u dat zou willen. Als een cv-ketel tegen het einde van zijn levensduur aanloopt zal hij vaker last hebben van storingen en andere ongemakken. In dit geval is het vaak voordeliger om uw cv-ketel te laten vervangen dan om hem te laten repareren. Uiteindelijk zult u uw cv-ketel namelijk sowieso moeten vervangen.

Besparen met een nieuwe cv-ketel

De afgelopen jaren zijn cv-ketels flink verbeterd. Met een nieuwe cv-ketel kunt u tegenwoordig veel besparen op uw energierekening. Tegenwoordig bestaan er hoog rendement-combiketels waarmee u ook rendement maakt op warm water. Als u nog geen HR-ketel hebt kunt u tot wel 30% besparen door een hoog rendement-combiketel aan te schaffen. Als u al wel een HR-ketel heeft, kunt u nog 10% besparen op uw energiefactuur.

Meer wooncomfort

Met een nieuwe cv-ketel verhoogt u uw wooncomfort. Bij oude cv-ketels kan het zo zijn dat uw woning langzaam wordt verwarmd, of dat het lang duurt voordat u warm water heeft. Door de verbeterde technologie van cv-ketels gaat dit nu een stuk sneller. Op deze manier is uw woning sneller opgewarmd, en geniet u dus van meer wooncomfort. Ook zorgt een nieuwe cv-ketel dat uw woning regelmatiger wordt verwarmd.

Verhoog de waarde van uw woning

Als u van plan bent om in de nabije toekomst te verhuizen, dan is het aan te raden om uw oude cv-ketel te vervangen. Een nieuwe cv-ketel verhoogt de waarde van uw woning namelijk flink. Uw nieuwe ketel zal ervoor zorgen dat uw woning een zuiniger energielabel krijgt. Ook is een optimaal werkende centrale verwarming een belangrijk punt bij de taxatie van uw woning.

De prijzen van cv-ketels kunnen ver uit elkaar liggen. Om deze reden is het handig om offertes van verschillende specialisten te vergelijken, zodat u tot wel 40% kunt besparen op uw uiteindelijke factuur.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo