Verwarming & Sanitair

4 manieren om uw woning warm te houden in de winter

4 manieren om uw woning warm te houden in de winter
De winter komt er weer aan en dat is aan alles te merken. ‘s Ochtends heeft u weer een krabber nodig om uw ruit ijsvrij te maken, het is donker als de meeste mensen uit hun werk komen, maar nog belangrijker, de verwarming moet weer een aantal graden hoger. In dit artikel leest u 4 manieren om uw woning warm te houden in de winter, terwijl uw energierekening omlaag gaat.

Isoleren

Het isoleren van uw woning is de eerste stap richting een warm en comfortabel huis, terwijl uw energierekening omlaag gaat. Door uw huis te isoleren kan er geen warmte meer ontsnappen, waardoor u minder hoeft te stoken en waardoor de temperatuur in uw huis overal ongeveer gelijk is. Dit zorgt voor een hoger wooncomfort.

Bij het isoleren van uw huis zijn er verschillende opties, waarbij spouwmuurisolatie het meeste rendement oplevert. Dit is ook een klus die makkelijk kan worden uitgevoerd. Na spouwmuurisolatie is het aan te raden om uw dak te laten isoleren. Via het dak ontsnapt ook veel warmte en ook hierop is het rendement hoog. Als laatste is het aan te raden om uw vloer te laten isoleren. Ook het isoleren van uw vloer is belangrijk, maar dit levert wel het minste rendement op van alle varianten. Als u uw huis goed laat isoleren, dan levert deze investering u uiteindelijk gemiddeld 4100€ op.

CV-ketel

Ook het nemen van een nieuwe CV-ketel kan wonderen voor u doen als het gaat om het warm houden van uw huis, terwijl uw energierekening omlaag gaat. Een CV-ketel die ouder is dan twaalf jaar heeft een te laag rendement. Met een nieuwe CV-ketel bespaart u 15% tot 20% op je energierekening. Dit komt neer op gemiddeld 300€ per jaar. Als u een conventionele CV-ketel laat vervangen door een HR-ketel zal u echt een enorm verschil merken.

Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor een hoger wooncomfort, en zorgt ook nog eens dat uw energierekening omlaag gaat. Dit komt doordat uw woning gelijkmatiger verwarmd wordt, waardoor u geen last heeft van warme en koude delen in uw huis. Dit maakt vloerverwarming efficiënter dan een normale verwarming. Vaak wordt gedacht dat vloerverwarming alleen mogelijk is voor rijke mensen, maar niets is minder waar. Vloerverwarming is de afgelopen jaren relatief goedkoper geworden, waardoor het voor steeds meer mensen betaalbaar is. Vloerverwarming kost gemiddeld 70€ tot 90€ per vierkante meter vloer.

Warmtepomp

Een warmtepomp is de duurzame manier om uw huis warm te houden in de winter. Ook kunt u jaarlijks tot wel 70% op uw energierekening besparen. Een warmtepomp is een grote investering, maar doordat u gemiddeld 700€ per jaar bespaart is deze investering het bedrag waard. Een warmtepomp is goed te combineren met vloerverwarming. Als u deze twee producten combineert zal u het hoogste rendement behalen. Ook heeft u in bepaalde gevallen recht op een subsidie bij aanschaf van een warmtepomp. Deze subsidie kan oplopen tot 4000€ euro.

Ook interessant