Verbouwen

Tips om jouw wooncomfort te verhogen met verschillende investeringen

Tips om jouw wooncomfort te verhogen met verschillende investeringen
Wooncomfort is een van de belangrijkste aspecten van een woning. Als je een laag wooncomfort hebt, ondervind je hier alleen maar de nadelen van. Je voelt je niet prettig in jouw eigen woning en potentiële kopers hebben vaker geen interesse in een woning waar weinig in is geïnvesteerd. Om je wooncomfort te vergroten zijn er meerdere investeringen mogelijk. Eén daarvan is vloerisolatie.

Warmte voeten met vloerisolatie

Vloerisolatie is de goedkoopste vorm van isoleren en brengt veel voordelen met zich mee. Door te investeren in vloerisolatie kan opstijgend vocht niet meer door je vloer komen en voorkom je vieze luchtjes. Daarnaast voelt je vloer een stuk warmer aan waardoor je weer lekker op je blote voeten door je woning kan lopen. Om de problemen van een ongeïsoleerde vloer voor te zijn heb je de keuze uit verschillende soorten materialen. Het hangt er wel van af wat voor vloer je hebt. Voor een betonnen vloer wordt namelijk een ander soort materiaal gebruikt dan voor een laminaat vloer. De meest gekozen variant van vloerisolatie is isolatieschuim. Deze is gemakkelijk aan te leggen en kent een uitstekende isolerend werking. Als isolatieschuim toch niet geschikt is heb je nog de keuze uit isolatieplaten, parels en matrassen. Elk soort materiaal kent zo zijn eigen voordeel. Laat je altijd informeren door een isolatiespecialist.

Het nut van een waterontharder

Een andere investering die jouw wooncomfort verbeterd is de aanschaf van een waterontharder. Wanneer je geen gebruik maakt van een waterontharder zijn de gevolgen aanzienlijk. Je water smaakt bitter en er ontstaat kalkaanslag. Wanneer je investeert in een waterontharder wordt je water weer zacht en smaakvol en zal je besparen op je energiefactuur.

Er zijn twee soorten waterontharders, namelijk een waterontharder met filter en een waterontharder met zout. De waterontharder met filter filtert al het calcium en magnesium uit het water. Daarnaast is deze waterontharder draagbaar en overal op aan te sluiten. De waterontharder op zout werkt met twee cilinders en is makkelijk in onderhoud. Deze ontharder kan je zelf instellen en is overal te plaatsen. Als je de basis hebt gekozen kan je ten slotte kiezen uit een mechanische of elektrische waterontharder.

Waarom je kiest voor spouwmuurisolatie

Ook spouwmuurisolatie vergroot jouw wooncomfort aanzienlijk. Wanneer jouw spouwmuur nog niet geïsoleerd is zijn de spouwmuren gevuld met lucht. Deze lucht kan verplaatsen en vervoert de lucht mogelijk van binnen naar buiten en andersom. In de zomer is het dus te warm in jouw woning en in de winter te koud, wat ervoor zorgt dat je lastig je eigen temperatuur kan regelen. Als je investeert in spouwmuurisolatie creëer je een constante temperatuur in jouw woning. Dat vergroot niet alleen jouw wooncomfort, maar levert je ook nog een besparing op. Doordat je woning een constante temperatuur vasthoudt hoef je minder te stoken en bespaar je tot wel 600€ op je jaarlijkse energiefactuur.

Waarom nieuwe ramen en deuren je wooncomfort vergroten

Tot slot zijn oude ramen en deuren vaak minder goed geïsoleerd dan de ramen en deuren van nu. Als je kiest voor nieuwe ramen en deuren, heb je keuze uit verschillende materialen. Elk materiaal kent zo zijn eigen voordelen. Het meest gekozen materiaal van deze tijd is pvc. Pvc isoleert uitstekend en kan aangepast worden naar je eigen smaak. Zo zijn pvc ramen en deuren bijvoorbeeld te verkrijgen in een houtlook. Kwa uiterlijk zijn ze bijna niet te onderscheiden van echte houten ramen en deuren. Door te investeren in nieuwe ramen en deuren vergroot jij je eigen wooncomfort, zijn temperatuurswisselingen verleden tijd en geniet je van de vele voordelen die het biedt.