De populariteit van spouwmuurisolatie

  BE   30 juli 2019 Bron: Bouw & Wonen
De populariteit van spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie is al enige jaren de populairste vorm van isolatie voor huiseigenaren. Waar komt deze populariteit vandaan, en hoe kun je kiezen voor de juiste specialist voor het uitvoeren van deze klus?

Hoe werkt spouw

Als je spouwmuren geÔsoleerd zijn, begin je direct met besparen op je energiefactuur en creŽer je een hoger wooncomfort. Spouwmuurisolatie werkt optimaal indien je muren goed onderhouden zijn. Het onderhouden hiervan houdt in dat er geen zichtbare scheuren in de muur zitten. Deze scheuren kunnen vochtproblemen veroorzaken waardoor de werking van spouwmuurisolatie niet optimaal zal zijn. Spouwmuurisolatie houdt de koude/warme luchtstroom buiten waardoor jouw woning een constante temperatuur krijgt. Hierdoor verhoog je zoals gezegd het wooncomfort en bespaar je jaarlijks tot mogelijk 600Ä.

De populariteit van spouwmuurisolatie

Het isoleren van je woning blijft een trend in 2019. Spouwmuurisolatie is de populairste vorm van isolatie. Spouwmuurisolatie kent namelijk veel verschillende voordelen. De belangrijkste zijn het verduurzamen van je woning, het verbeteren van jouw wooncomfort en een relatief hoge isolerende werking. Met spouwmuurisolatie hoeft je verwarmingssysteem minder hard te werken waardoor je minder stookt. Hierdoor zal je woning een verbeterde energielabel krijgen wat een positief effect heeft op de woningwaarde. Daarnaast is spouwmuurisolatie een relatief duurzame investering die je binnen 3 Š 4 terugverdiend en is het makkelijk te combineren met andere isolatievormen.

De andere vormen van isolatie

Spouwmuurisolatie is niet de enige vorm van isolatie die je kan laten uitvoeren door een specialist. Er zijn namelijk meerdere isolatievormen die jou verder kunnen helpen met het besparen op je energiefactuur. De goedkoopste uit het rijtje is vloerisolatie. Met vloerisolatie verhoog je het wooncomfort en bespaar je tot wel 250Ä op je jaarlijkse energiefactuur. Hierdoor heb jij je investering binnen 6 tot 9 jaar terugverdiend. Wanneer je kiest voor buitengevelisolatie streef je naar een duurzame woning en een verzorgde uitstraling van je woning. Buitengevelisolatie is milieuvriendelijk en houdt vochtproblemen buiten de deur waardoor je minder hoeft te stoken. Hierdoor bespaar je tot mogelijk 760Ä op je jaarlijkse energiefactuur. In oudere woningen is er tot slot vaak geen rekening gehouden met dakisolatie. Isoleer jouw dak en bespaar tot wel 800Ä per jaar.

Wanneer jij je woning wilt verduurzamen door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen of het isoleren van je woning, heb je keuze uit verschillende specialisten en bedrijven. Laat je van te voren goed informeren door een specialist die jou verder kan helpen met het maken van de beste keuze.

Het vergelijken van specialisten

Ben je op zoek naar de beste deal om jouw woning te isoleren? Door gratis offertes te vergelijken kom je in contact met 1 tot 5 specialisten bij jou uit de regio voor jouw gewenste klus. De specialisten geven jou een geheel gratis en vrijblijvend advies. Daarnaast zal je offertes kunnen vergelijken, waardoor je de beste keuze kunt maken en binnen de kortste keren kunt genieten van jouw uitvoerde klus (investering).

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo