Isolatie

De voor -en nadelen van spouwmuurisolatie

De voor -en nadelen van spouwmuurisolatie
Veel huiseigenaren kiezen ervoor om spouwmuurisolatie te plaatsen. Dit komt omdat spouwmuurisolatie verschillende voordelen met zich mee brengt. Tijdens het lezen van dit artikel lees je alles over de voor- en nadelen van spouwmuurisolatie.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Besparing op energiefactuur

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat je huis minder warmte verliest, hierdoor hoeft je verwarmingssysteem minder energie te verbruiken om warm te worden. Hierdoor kan je jaarlijks tot wel 600€ besparen op je jaarlijkse energiefactuur.

Milieuvriendelijk

Doordat je verwarmingssysteem niet meer zo hard hoeft te werken om warm te blijven, zal er minder energie verbruikt worden. Minder stoken is duurzaam en milieuvriendelijk. Ook zal je huis een beter energielabel krijgen. Dit zorgt ervoor dat de waarde van je woning stijgt.

Hoger wooncomfort

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat er geen lucht meer ontsnapt. Dit zorgt ervoor dat met de installatie van een spouwmuur je woning in de winter de kou buiten houdt en in de zomermaanden de kou binnen houdt.

Goedkope investering

Spouwmuurisolatie is vergeleken met andere isolatiewerken een relatief goedkope investering. Spouwmuur heb je al binnen 3 á 4 jaar terugverdiend. Alles wat je na die jaren bespaard is winst.

Bevorderlijk voor luchtwegproblemen

Vocht verplaatst naar de koude plekken in de woning. Hierdoor kunnen vochtproblemen ontstaan, en aansluitend zorgt voor schimmels. Schimmels zijn slecht voor je gezondheid. Door schimmels kunnen allergieën zoals astma ontstaan. Door het plaatsen van spouwmuurisolatie zorg je ervoor dat deze schimmels zich niet meer in je woning ophopen.

Nadelen van spouwmuurisolatie

Vochtproblemen bij te weinig ventilatie

Vocht in de woning ontsnapt meestal maar buiten via de muren. Wanneer je spouwmuurisolatie hebt zorgt dit ervoor dat het vocht binnen blijft. Het is daarom belangrijk om je woning goed te ventileren, zodat het woonvocht nog naar buiten kan ontsnappen. Zet daarom ook regelmatig de ramen open of kies ervoor om roosters te plaatsen.

Geglazuurde en geschilderde bakstenen

Wanneer de bakstenen van spouwmuurisolatie geglazuurd of geschilderd zijn kan het voorkomen dat vocht zich ophoopt tussen de bakstenen. Wanneer vocht zich gaat ophopen zorgt dit ervoor dat er scheuren in de bakstenen kunnen komen. Ook kan dit zorgen voor vochtproblemen.

Geïnteresseerd in spouwmuurisolatie?

Ben jij geïnteresseerd in (meer informatie over) spouwmuurisolatie? Door offertes te vergelijken kom je in contact met een specialist bij jouw uit de regio. Zij nemen contact met jou op voor een persoonlijk advies. Via Solvari krijg je geheel gratis en vrijblijvend tot wel vijf offertes toegestuurd wat jou een hoop geld en zoekwerk bespaart specialisten.

Ook interessant