Isolatie

Waarom je kiest voor isolatie in de zomer

Waarom je kiest voor isolatie in de zomer
Waarom zou jij voor de zomer je woning goed laten isoleren? Vloerisolatie zorgt er onder andere voor dat je vloer in de zomer koel blijft. Andere isolaties die je laat uitvoeren zorgen ervoor dat de warme lucht van buiten niet naar binnen kan komen. Een goed geïsoleerde woning voorkomt een hoop vochtproblemen, vieze luchtjes en luchtdrukverschillen. In dit artikel lees je meer over de voordelen die ook gelden in de zomermaanden van dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie.

Een te warme woning in de zomer voorkomen

Iedereen herkent het wel, een te warme woning in de zomer en een te koude woning in de winter. Door middel van vloerisolatie voelt je vloer koel aan in de zomer, en heb je er in de winter ook nog profijt van doordat je woning dan de warmte vasthoud. Dakisolatie en spouwmuurisolatie hebben een andere functie. Deze type isolatie zorgen ervoor dat de warmte buiten blijft waardoor je woning de gehele zomer op aangename temperatuur blijft. Met isolatie zal je zowel in de winter als in de zomer kunnen genieten van een hoger wooncomfort.

Ook in de zomer bespaar je op je energiefactuur

Waar iedereen gelukkig van wordt, is de besparing op je energiefactuur. Als je woning goed geïsoleerd is blijft je woning in de zomer koel en in de winter warm. Doordat je woning in de zomer koel blijft hoef je geen energieverbruikende airco aan te schaffen. Wanneer je vloer-, dak- en spouwmuurisolatie laat uitvoeren kan je in totaal tot €1650,- per jaar besparen op je energiefactuur. Het meeste profijt haal je uit dakisolatie. Hiermee kan je tot 1000 m3 gas per jaar besparen, omgerekend kan je dat tot €800,-schelen!

Milieuvriendelijk

Een woning zonder isolatie verliest veel warmte, vaak via de gevel, dak en vloer. Door je woning goed te laten isoleren dalen je stookkosten en heb je de grootste energieverbruiker in je woning aangepakt. Daarnaast is isolatie goed voor het milieu! Met spouwmuurisolatie daalt je co2 uitstoot tot wel 25% per jaar, en zoals gezegd kan je tot wel 1000m3 gas per jaar besparen met dakisolatie.

Meerwaarde woning

Een goed geïsoleerde woning zal je woningwaarde doen stijgen. Wanneer jij je woning wilt verkopen zal de prijs stijgen. Potentiële kopers kijken naar de energielabel van de woning, welke invloed heeft op de keuze van de klant. Aan de hand van de energielabel wordt er gekeken wat voor kosten de woning met zich mee brengt.

Terugverdientijd

De terugverdientijd speelt tot slot een grote rol in het keuzeproces. Je wilt natuurlijk weten hoe snel je de gemaakte kosten hebt terugverdiend. Wanneer je een vloer-, dak- of spouwmuurisolatie laat uitvoeren, heb je de gemaakte kosten binnen 3 tot 8 jaar terugverdiend. Dit is erg gunstig, aangezien je hierna volop kan (be)sparen. De gemiddelde terugverdientijden zijn;

  • Vloerisolatie heeft 5 tot 8 jaar terugverdientijd

  • Spouwmuurisolatie heeft 3 jaar terugverdientijd

  • Dakisolatie heeft 3 tot 6 jaar terugverdientijd

Hoe nu verder?

Heb je interesse maar weet je niet wat je te doen staat? Door meer informatie te lezen over het isoleren van je woning en aansluitend offertes te vergelijken, kom je in contact met verschillende specialisten bij jouw uit de regio. Zij nemen contact met je op om jouw een persoonlijk advies te geven. Via Solvari krijg je gratis en vrijblijvend tot wel vijf offertes toegestuurd wat jouw een hoop geld en zoekwerk bespaart.

Solvari kom verder

Ook interessant