Isolatie

De 5 grootste voordelen van vloerisolatie

De 5 grootste voordelen van vloerisolatie
Vloerisolatie wordt steeds populairder in Vlaanderen en met een reden. Vloerisolatie is perfect te combineren met andere isolatiemogelijkheden en manieren om je woning te verduurzamen. Daarnaast zien steeds meer mensen de voordelen ervan in. Hieronder lees je de vijf grootste voordelen van vloerisolatie.

Vloerisolatie zorgt voor een lagere energiefactuur

Wil je besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd genieten van een verhoogd wooncomfort? Dan is vloerisolatie een goede oplossing.

Vloeren zijn op verschillende manieren te isoleren. Deze manieren zijn onder te verdelen in drie groepen: kruipruimte-isolatie tegen de onderkant van de vloer, kruipruimte isolatie op de bodem en vloerisolatie. Door je vloer te isoleren gaat er minder warmte verloren en zal je verwarming minder hard hoeven te draaien, wat resulteert in een jaarlijks terugkerende besparing.

Vloerisolatie is onzichtbaar

Vloerisolatie kan gelegd worden op de vloer met afwerking. In dit geval zal jouw vloer een aantal centimeter hoger komen te liggen. De meest voorkomende manier van het isoleren van vloeren is het isoleren vanuit de kruipruimte. Op deze manier hoef je bijvoorbeeld nooit jouw deuren in te korten. Alle vloeren zijn ondanks vloerisolatie vrij om bijvoorbeeld kasten, grote ramen en ander meubilair op te plaatsen.

Vloerisolatie verhoogt het wooncomfort

Door plaatsing van vloerisolatie wordt de warmte gelijk verdeeld over de hele vloer. Dit kan resulteren in een verhoging van de temperatuur tot wel vijf graden! Hierdoor kan je de thermostaat in je woning lager zetten en bespaar je ook nog zoals gezegd op je jaarlijkse energiefactuur. Doordat de thermostaat lager gezet kan worden bereik je naast een lagere temperatuur meer warmtebehoud, wat zal resulteren in een hoger wooncomfort.

Minder last van vocht- en schimmelproblemen

De kruipruimte neemt het vocht direct vanuit de aarde op. Daarom hebben veel mensen last van een vochtige kruipruimte. Wanneer het vocht door de niet geïsoleerde vloer trekt zorgt dit voor vocht- en schimmelproblemen. Deze problemen kunnen gemakkelijk voorkomen worden door het plaatsen van vloerisolatie.

Vloerisolatie is makkelijk te combineren met verduurzamende systemen

Vloerisolatie levert een zeer goed rendement op van wel 4€ per m2 vloeroppervlakte per jaar. Door vloerisolatie te combineren met een warmtepomp of bijvoorbeeld zonnepanelen kan je streven naar de meest optimale manier van verduurzaming. Echter zal dit wel een flinke investering vereisen.

Naast het feit dat vloerisolatie goed is te combineren met deze systemen, kan je vloerisolatie tevens goed combineren met andere vormen van isolatie. Op deze manier zorg je voor een nog beter geïsoleerde woning.

Het belang van vloerisolatie offertes vergelijken

Door offertes te vergelijken krijg je persoonlijk advies van vloerisolatie specialisten in jouw regio. De specialisten nemen contact met je op voor persoonlijk advies en een prijsopgave op maat. Dit is geheel gratis en vrijblijvend en het scheelt ook een hoop zoekwerk! Daarnaast bespaar je door (tot vijf) offertes aan te vragen flink op je te maken kosten. Vraag daarom vandaag nog je offertes aan en streef naar een verhoogd wooncomfort en een lagere energierekening!