5 redenen om energiezuinig te wonen

  BE   Bron: Bouw & Wonen
5 redenen om energiezuinig te wonen
Bent u nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van energiezuinig wonen? We zetten graag vijf redenen voor u op een rij die van groot belang zijn. Niet alleen omdat alle Vlaamse woningen in 2050 energiezuinig moeten zijn, maar ook omdat het zorgt voor een vollere portemonnee Ún een verhoogd wooncomfort.

1. Besparen op uw energiefactuur

Natuurlijk moet u investeren om uw woning energiezuinig te maken. Maar het voordeel is dat u de investeringen heel snel terugverdient. Nadat u uw investeringen hebt terugverdiend, houdt het besparen natuurlijk niet op. U maakt dan dus eigenlijk gewoon winst! Daarnaast kunt u waarschijnlijk ook aanspraak maken op hoge premies.

Tip: zonnepanelen zijn op het moment enorm populair

2. Steentje bijdragen aan het milieu

Door energiezuinig te wonen, bent u goed voor het milieu. Maar liefst een derde van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door gebouwen. Het is voor iedereen goed als we vriendelijk zijn voor het milieu en dat bereiken we door energiezuinig te wonen.

3. Optimaal wooncomfort

Door uw woning goed te isoleren, daalt uw energiefactuur aanzienlijk. Daarnaast blijft het bij warm weer koeler in huis en bij koud weer juist warmer. Naast verschillende vormen van isolatie zoals spouwmuurisolatie en dakisolatie, kan je er ook voor kiezen om nieuwe ramen aan te schaffen indien er veel warmte verloren of kou naar binnen gaat via je huidige ramen.

4. Woning verkopen vergemakkelijkt

Een energiezuinige woning doet het heel goed op de huizenmarkt. U profiteert dus niet alleen van uw investeringen zolang u in uw huis woont, maar ook als u uw woning wilt verkopen. De waarde van uw woning stijgt aanzienlijk als het voldoet aan de (toekomstige) energie-eisen.

5. Wetgeving

Eerder haalden we al aan dat alle Vlaamse woningen in 2050 energiezuinig moeten zijn. Maar wist u ook al dat elke nieuwbouwwoning in 2021 bijna-energieneutraal moet zijn? Dit houdt o.a. in dat het huis goed ge´soleerd moet zijn en dat de energie die u nodig heeft voor het grootste gedeelte uit hernieuwbare bronnen wordt gehaald.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo