Hoe kan ik investeren in zonnepanelen?

  BE   1 augustus 2019 Bron: Bouw & Wonen
Hoe kan ik investeren in zonnepanelen?
Het aantal zonnepaneelinstallaties is de laatste jaren flink gestegen. De populariteit blijft maar groeien, met als resultaat steeds meer daken die gevuld worden met zonnepanelen. Echter, veel huiseigenaren weten niet hoe ze de aankoop van zonnepanelen kunnen realiseren. Door te investeren in zonnepanelen bespaar je op je jaarlijkse energiefactuur en draag je bij aan een duurzame toekomst.

Waarom investeren in zonnepanelen?

Door te investeren in zonnepanelen draag je bij aan een duurzame toekomst, daalt jouw CO2 uitstoot en bespaar je per jaar honderden euroís op je jaarlijkse energiefactuur. Wanneer jouw zonnepanelen meer energie opwekken dan je werkelijk gebruikt kan jij je overtollige energie via de (nu nog) terugdraaiende teller tijdelijk kwijt bij de netbeheerder. Dat betekent als je Ďs winters minder duurzame energie opwekt dat je de de overtollige energie kan gebruiken ter compensatie.

Verschillende investeer mogelijkheden

Voor de aanschaf van zonnepanelen zijn er verschillende manieren. Eťn van deze manieren is het investeren in zonnepanelen met spaargeld. Als je veel spaargeld hebt kan je dat het beste investeren in zonnepanelen. Deze hebben namelijk een hoger procentueel rendement dan de rente op jouw spaarrekening. Wanneer jij je spaargeld niet wilt gebruiken om te investeren in zonnepanelen kan je altijd nog een lening afsluiten. De Vlaamse overheid biedt voor de aanschaf van zonnepanelen een lening aan met 1% rente, zo betaal je nooit te veel. De laatste optie is een leaseplan. Zonnepanelen aanschaffen met een leaseplan verdien je terug door de stroom die je zelf opwekt. In tegenstelling tot de andere opties zijn de zonnepanelen nu goed verzekerd tegen diefstal en schade.

Terugverdientijd van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een dure investering. Daarom is het belangrijk om te weten wat jij er aan kan verdienen. Per jaar bespaar je tot mogelijk 900Ä op je jaarlijkse energiefactuur. De terugverdientijd verschilt echter per eigenaar omdat de terugverdientijd gebaseerd is op verschillende factoren. Zo speelt het aantal zonnepanelen, soorten zonnepanelen, de ligging en de mate waarin je ze laat reinigen mee. Houd hier dus altijd rekening mee. De gemiddelde terugverdientijd voor een dak met 18 panelen ligt tussen de 7 en 10 jaar.

Hoe nu verder?

Wil jij ook investeren in zonnepanelen maar ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen in jouw situatie opbrengen? Dan is de onderstaande rekenhulp de oplossing. Vul de rekenhulp gratis en vrijblijvend in en zie hoeveel u kunt besparen op uw energierekening!Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo