Duurzaam Bouwen

Goede voornemens: zo verduurzaamt u uw woning in 2020

Goede voornemens: zo verduurzaamt u uw woning in 2020
Het aftellen kan beginnen, het is bijna 2020. Het nieuwe jaar is nog niet eens begonnen, maar toch is nu al duidelijk dat duurzaamheid waarschijnlijk het thema van 2020 gaat worden. Steeds meer mensen vinden het dan ook belangrijk om duurzame maatregelen te nemen. Is duurzaam leven een van uw goede voornemens? Daar helpen wij u graag mee! In dit artikel leest u met welke investeringen u uw woning kunt verduurzamen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een voordehand liggende optie als het gaat om het verduurzamen van uw woning. Dit is niet zonder reden. Met zonnepanelen wekt u namelijk groene stroom op, waardoor u de uitstoot van CO2 verminderd. Zonnepanelen zijn naast dat ze goed zijn voor het milieu, ook nog eens goed voor uw portemonnee.

Isolatie

Ook het isoleren van uw woning is erg goed voor het milieu. Door uw woning te isoleren kan er namelijk geen warmte uit uw woning ontsnappen. Dit zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken, waardoor u zorgt voor minder CO2 uitstoot. Isoleren is een van de eerste stappen tot een duurzame woning voor huiseigenaren.

Pvc ramen en deuren

Pvc ramen en deuren zijn een goede optie bij het verduurzamen van uw woning. Pvc ramen en deuren hebben namelijk een erg goede isolerende werking, waardoor er geen warmte uit uw woning zal kunnen ontsnappen. Ook zijn pvc ramen en deuren erg goed te combineren met hr++ glas, waardoor ze nog beter zullen isoleren.

Dit zijn de beste manieren om uw woning te verduurzamen. Wij hopen u hiermee geholpen te hebben met uw goede voornemens in 2020.

Ook interessant