Welk materiaal isoleert het beste bij ramen en deuren?

Bron: Bouw & Wonen
Welk materiaal isoleert het beste bij ramen en deuren?
Isoleren is een belangrijke stap in het verduurzamen van uw woning. Ook kunt u met goede isolatie jaarlijks honderden euro’s besparen op uw energiefactuur. Goede isolatie houdt echter niet op bij alleen spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Het is namelijk ook belangrijk om voor goed geïsoleerde ramen en deuren te kiezen. In dit artikel leest u welk materiaal het beste isoleert als het gaat om ramen en deuren.

Pvc ramen en deuren

Pvc ramen en deuren zijn een goede optie als u voor goed geïsoleerde ramen en deuren wilt kiezen. Pvc ramen en deuren hebben een uitstekende isolatiewaarde. Pvc ramen en deuren isoleren zo goed, doordat ze uit allemaal verschillende luchtkamers bestaan. Elke luchtkamer heeft een eigen rol bij het isoleren. Pvc ramen en deuren zijn goed te combineren met HR++ glas, wat zorgt dat de ramen en deuren nog beter zullen isoleren. Ook kunt u kiezen voor triple glas. Dit is driedubbel glas, en heeft de hoogste isolatiewaarde.

Houten ramen en deuren

Houten ramen en deuren hebben een prima isolatiewaarde. U kunt met houten ramen en deuren dan ook flink besparen op uw energiefactuur. Hierbij is het wel belangrijk om voor goede beglazing te kiezen. Ook houten ramen en deuren kunt u combineren met HR++ glas en triple glas.

Aluminium ramen en deuren

Aluminium geleid temperatuur erg goed, in tegenstelling tot hout en PVC. Dit betekent dat er door een aluminium raam makkelijk vocht naar binnen kan komen. Althans, kon komen. Tegenwoordig hebben aluminium ramen en deuren namelijk een thermische onderbreking. Hierdoor kan de buitenkant van de kozijnen koud worden, en de binnenkant warm. Deze thermische onderbreking maakt dat aluminium ramen en deuren een erg goede isolatiewaarde hebben. Doordat aluminium ramen en deuren zo stevig zijn, kunt u ze prima combineren met HR++ en triple glas.

De conclusie

In principe hebben al deze materialen tegenwoordig een prima isolatiewaarde, mits ze gecombineerd worden met isolerend glas. De beste keuze als het gaat om isolatie is PVC, gevolgd door aluminium. Het minste zal u besparen met houten ramen en deuren. Met ieder van de bovengenoemde materialen kunt u besparen op uw energiefactuur.

Wilt u ook besparen op uw energiefactuur door middel van kozijnen? Vraag gratis offertes aan via Solvari, en bespaar tot 40% op uw uiteindelijke offerte.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo