Polyclose 2020: Sapa en duurzaamheid zijn één

  BE   19 december 2019 Bron: Sapa
Polyclose 2020: Sapa en duurzaamheid zijn één
Sapa zal aanwezig zijn op de Polyclose vakbeurs van 15 tot 17 januari 2020 in Gent om de laatste ontwikkelingen op het gebied van systemen voor aluminium schrijnwerk in de kijker te zetten, maar ook om aan te tonen hoe het merk zich positioneert ten gunste van duurzaamheid en milieubescherming.
Gedurende 3 dagen zullen de experts van het merk Sapa, het gerenommeerde merk van de Hydro Groep, aanwezig zijn op de stand.

Veel bedrijven en merken prijzen tegenwoordig hun verdiensten op gebied van milieubescherming, maar weinigen hebben al effectieve en beproefde oplossingen geïmplementeerd om hun CO2-afdruk te verkleinen. Het merk Sapa is erin geslaagd om maatregelen te nemen om het milieu te beschermen door mechanismen te integreren in onze productieketen waardoor we onder de gemiddelde Europese CO2-afdruk blijven (8,6 kg CO2 per kg geëxtraheerd aluminium).

Met de nieuwe productietechnologie van Hydro CIRCAL 75R werd een legering ontwikkeld die uit minimaal 75% postconsumed gerecycled aluminium bestaat. Ramen, deuren en vliesgevels van gebouwen die op het einde van hun levensduur zijn gekomen, worden op die manier gebruikt voor het produceren van nieuwe aluminium bouwsystemen die meteen voldoen aan de huidige en toekomstige wensen en eisen. Dankzij dit systeem, ontwikkeld door het moederbedrijf Hydro, wordt slechts 5% van de energie die nodig is voor primaire aluminiumproductie verbruikt en wordt een aanzienlijke CO2-reductie gerealiseerd.

Sapa en duurzaamheid zijn één
Zo biedt Hydro’s systeem CIRCAL 75R (2,3 kg CO2 per kg geëxtraheerd aluminium) de mogelijkheid om nieuwe oplossingen te produceren met 75% post-consumer gerecycleerd aluminium. Dankzij zijn wetenschappelijk onderbouwde werkwijze, heeft Hydro twee locaties in Europa (Dormagen in Duitsland / Clerveaux in Luxemburg) die gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt post-consumer schrootafval opnieuw in omloop brengen. Hierdoor wordt een hoogwaardige smelt met zeer lage integratieniveaus mogelijk gemaakt. De verschillende stappen in de aluminiumextractie zijn gecertificeerd door het Noorse label DNV-GL. In plaats van op onze lauweren te rusten met deze grote innovaties, is het merk Sapa ook een pionier in oplossingen voor particulieren. We bieden hen veiligheid, design, maar bovenal systemen die kunnen voldoen aan strengste milieucriteria.

Tijdens de Polyclose beurs kunnen bezoekers van de stand van het merk het raam "Avantis Smartline 75 SHI – KD" ontdekken, een hoogwaardig thermisch isolatiesysteem met drie kamers. Dit systeem heeft een bouwdiepte van 75 mm en levert hoge prestaties voor particulieren in geval van extreme weersomstandigheden (sterke windstoten en lage temperaturen). Om particuliere bouwheren of architecten die werken aan renovatieprojecten of nieuwbouw ook op visueel vlak te bieden wat zij nodig hebben, biedt het merk Sapa de Avantis Smartline 70 Ligna-reeks aan in 3 verschillende designs: Ligna, Ligna Industrial en Ligna Vlak. Deze frame- en profieloplossingen hebben een strakke uitstraling en zijn daarom geschikt voor een landelijke, loft of industriële uitstraling. Architecten en interieurontwerpers zijn het erover eens dat de Avantis Smartline 70 Ligna-reeks perfect past bij zowel nieuwbouwals renovatieprojecten.

Sapa stelt op Polyclose het hoogwaardig aluminium schuifraam Confort Smartline XS voor - dat dankzij een versmalde aanzichtbreedte van slechts 36 mm – één van de smalste schuiframen in zijn soort is. De Confort Smartline schuiframenreeks voldoet bovendien aan de strenge EPB-regelgeving waarbij de isolatiewaarde van het raam (Uw) lager dient te zijn dan 1.5 W/m²K . Confort Smartline heeft een bouwdiepte van 160 mm en is beschikbaar in mono, duo- of tri-rail, vast-schuif-vast, en 4-slag. Het maximale vleugelgewicht bedraagt 330 kg voor hefschuiframen, en 250 kg voor schuiframen.

Sapa en duurzaamheid zijn één
Op Polyclose plaatst Sapa de Artline open hoek in combinatie met de Panovista Max van Renson. De start van een samenwerking waarbij beide merken samen de high end markt willen benaderen. Artline is state of the art en staat voor kwaliteit, maximale lichtinval en comfort. Een hoogwaardig thermisch onderbroken schuifsysteem met een slank aanzicht van de middenstijl van slechts 26 mm.

Het schuifraam is uitermate geschikt voor grote glazen (schuif)wanden, tot een hoogte van maar liefst 4,5 meter.
Artline XL-schuiframen met grote afmetingen en vleugelgewichten kunnen dankzij een ingebouwde motor probleemloos geopend worden.
Met de open hoek van Artline zijn binnen en buiten altijd in harmonie. Het minimalistisch design schept licht en ruimte. Artline creëert een slank en elegant uitzicht met een weidse blik op de omgeving. De intrinsieke eigenschappen maken Artline tot een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Glaspartijen tot aan het plafond kunnen eenvoudig bediend worden.

Dankzij de Panovista Max van Renson hoef je ook bij hoekramen als deze niets in te boeten aan comfort. Zelfs met de specifieke hoekzonwering naar beneden blijft het zicht naar buiten optimaal behouden, want in de hoek zijn geen storende kabels of geleiders te zien. En dat terwijl de zon tegengehouden wordt daar waar dat het efficiëntst is: nog voor die het glas bereikt. Aangezien bij het neerlaten van de zonwering de 2 doeken op de hoek in elkaar ritsen, is deze hoekscreen bestand tot windsterktes van 90 km/u.

Het raam van de toekomst: het geconnecteerde klimaatvenster

Het klimaatvenster CLIMAL evolueert naar connectiviteit. Deze innovatieve oplossing, die breekt met het traditionele timmerwerk, verwarmt en verkoelt de omgevingslucht van een woonkamer terwijl het ook de lucht zuivert. Aan het einde van de dag de temperatuur programmeren zodat je na het werk thuiskomt in een aangenaam warm huis? Je woonkamer verkoelen op een warme dag? De kwaliteit van de binnenlucht controleren? Het verbonden klimatische venster kan op afstand worden bediend met een smartphone via een speciale app, spraakcommando of afstandsbediening. Hierdoor kan de gebruiker de temperatuur regelen en de kwaliteit van de binnenlucht garanderen. Dit zelfregulerende slimme raam is programmeerbaar en kan worden aangesloten op het gecentraliseerde beheersysteem van een gebouw.

De Polyclose beurs brengt sinds 1991 om de twee jaar de grootste spelers in aluminium, architectuur, bouw en glas- en timmerwerk samen in wat wordt beschouwd als het grootste evenement in de Benelux voor toegangsinstallaties voor deuren en ramen, gevels en zonwering.
Op de laatste editie in 2018 kwamen meer dan 14.000 mensen naar Gent om de nieuwe innovaties en optimalisaties te bewonderen, gedemonstreerd door de grootste merken van de bovengenoemde sectoren. Het is dus een slimme zet voor Sapa om deze nieuwe oplossingen te introduceren.

Kom de duurzame oplossingen ontdekken op Sapa-stand nr. 1300.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo